RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber om vide fullmakter til piratjakt

Sist oppdatert:
USA ber FNs sikkerhetsråd gi grønt lys for piratjakt til vanns, til lands og fra lufta.

New York (NTB-Reuters): USA ber FN om lov til å jakte på pirater, ikke bare utenfor kysten av Somalia, men også inne i landet.

Amerikanske diplomater forsøker nå å vinne gehør i Sikkerhetsrådet for en resolusjonstekst som åpner for en slik piratjakt på landjorda.

USA håper at resolusjonen kan bli vedtatt alt til uka, når utenriksminister Condoleezza Rice møter i Sikkerhetsrådet for å diskutere Afrika og Midtøsten.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og hans britiske kollega David Miliband besøker også New York neste uke, og kan komme til å delta under Sikkerhetsrådets planlagte Somalia-diskusjon tirsdag.

– Rådet er samlet i synet på viktigheten av å gjøre noe med piratproblemet, sier USAs viseambassadør i FN, Alejandro Wolff.

I det amerikanske resolusjonsutkastet åpnes det for å gjennomføre bakke- og luftangrep mot antatte pirater i Somalia, dersom den somaliske regjeringen gir grønt lys til slike aksjoner.

Nato har fra før marinefartøy utenfor kysten av landet, og EU ble mandag enige om å sende krigsskip og fly til området for å få slutt på de mange kapringene. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere