Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Scanpix

- Han var helt rå

Reisetips med annonselenker

Orlando Blooms 10 beste reisetips

Oddsen med annonselenker

Revitaliserte Stuttgart kan slå Dortmund

Langrennsstjernen Odd-Bjørn Hjelmeset sørger over tapet av Jon Tvedt.

(iBergen.no) Jon Tvedt var den ubestridte «Stoltzen-kongen». I 1995 slet han seg opp de knallharde trappene i motbakkeløpet i Bergen på utrolige 8 minutter og 13 sekunder. En rekord som bare han selv har vært i nærheten av etter 1995. Søndag mistet trebarnsfaren livet på en treningstur på Gullfjellet.

Les mer om Jon Tvedts bortgang:- Ikke en tur for pyser.

- Overraskende
- Det var selvfølgelig veldig trist å få beskjeden i går kveld, og at han døde på en løpetur var veldig overraskende, sier Odd-Bjørn Hjelmeset til iBergen.no.

Den 37 år gamle langrennsstjernen konkurrerte mot Tvedt i flere motbakkeløp. Uten hell.

- Han var helt rå, uansett hvor bratt det var så sprang han. Spesielt i fjor sommer var han helt utrolig, han stilte opp på to-tre motbakkeløp i uken og livnærte seg av det. Han kom, satte rekord og løp igjen, forteller Hjelmeset og beskriver hvordan det var å bli slått av bergenseren:

- Jeg hadde aldri sjans, han sprang alltid ifra meg.

Trente sammen
Evigunge Hjelmeset trente også litt sammen «Stoltzen-kongen». Blant annet i forbindelse med Tvedts rekord i prestisjetunge «Skåla Opp» hvor bergenseren forserte de 1848 meterne opp til Skålatårnet i Stryn på 1.08,39. Odd-Bjørn Hjelmeset løp samme distanse på 1.15,11 tre år tidligere.

- Vi var på noen treningsturer sammen i forbindelse med noen av disse løpene. Det er utrolig trist at han nå er borte, han hadde mye motgang i livet sitt som ikke vi andre har hatt, og han oppnådde utrolige resultater, forteller han.

Tvedts utrolige rekord på 8 minutter og 13 sekunder opp trappene i Stoltzekleiven vil ikke bli brutt med det første, tror Hjelmeset.

- Den kommer til å stå veldig lenge, helt til de henter opp noen fra Kenya eller noe sånt. I forhold til andre norske løpere så tror jeg den kommer til å stå veldig lenge, sier han.

Tvedt hadde også 14 norgesmesterskap og åtte NM-medaljer fra orientering og friidrett.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

comments powered by Disqus