Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
(Skjermbilde)

Alle disse er kriminelle

Reisetips med annonselenker

25 topp destinasjoner i verden

Oddsen med annonselenker

18-åringen forbløffet Tippeliga-eksperten: - Har vært enorm

Henger ut seg selv som lovbrytere i politisk aksjon.

Partiet Rødt er svorne tilhengere av fildeling, og i forbindelse med The Pirate Bay-rettssaken som for tiden foregår i Sverige, har pariet opprettet en egen nettside der de oppfordrer fildelere å laste opp bilde av seg selv og stå frem som lovbrytere.

- Fildeling er i ferd med å bli en av våre viktigste former for informasjonsutveksling. Hvis gutta bak Pirate Bay er kriminelle, er jeg det også, og de fleste andre nordmenn, slår Rødt-politiker Volder Rutle fast i en pressemelding.

- Meningsløst
- Det er det vi vil vise gjennom denne kampanjen. Her har bransjen valgt seg en syndebukk, mens alle ser at lovverket er fullstendig i utakt med virkeligheten. I følge loven er fildeling kriminelt, men det er både umulig og meningsløst å prøve å stoppe utviklingen.

Rødt er svært skeptisk til det de mener er en underholdningsbransje som kjemper imot teknologien, fremfor å omfavne den.

- Desperat bransje
- Det er nesten trist å bevitne hvordan en desperat bransje klamrer seg til millionene sine og prøver å legge skylda på et knippe svensker som har lagt til rette for at folk kan dele filer, sier Volder Rutle.

Nettstedet Filesharer.org er en internasjonal nettside der pariet håper at folk fra hele verden vil laste opp sitt bilde, navn og bosted og bevise for bransjen at fildeling er noe som nå «alle» driver med, og dermed er normalt.

- Skal du straffeforfølge alle som driver med fildeling må du begynne på A i telefonkatalogen, sier Volder Rutle.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus