Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: Roald, Berit (SCANPIX)

Jensen står over Sverige-tur

Reisetips med annonselenker

Det råeste hotellsalget akkurat nå

Oddsen med annonselenker

18-åringen forbløffet Tippeliga-eksperten: - Har vært enorm

Siv Jensen ble invitert til Rosengård for å se den svenske innvandrerbydelen med egne øyne, men står over besøket. Vertskapet er skuffet over Frp-formannen.

Fremskrittspartiets Siv Jensen trakk fram den svenske innvandrerbydelen Rosengård i Malmö som eksempel på feilslått integreringspolitikk da hun advarte mot «snikislamisering» av Norge.

- Svensk lov satt til side
- Her har sharialovene overtatt fullstendig og svensk lov er satt til side, sa Frp-formannen blant annet.

Som et svar inviterte Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu Frp-formannen til Rosengård for å se bydelen med egne øyne. Han hevder Jensen tar feil og at Malmös innbyggere ikke kjenner seg igjen i hennes beskrivelse. Men Jensen står over partiets besøk til bydelen. Vertskapet er skuffet.

- Håpet på en unnskyldning
- Ja, vi hadde selvsagt håpet at Siv Jensen selv ville komme. Det synes jeg hun burde etter å ha spredt sitt budskap om sharialover i Rosengård. Vi hadde håpet at hun ville komme med en unnskyldning til Malmö og Rosengårds innbyggere, sier Reepalu til Nettavisen.

Sender nestformann
Fremskrittspartiet har likevel opplegget klart for sitt mye omtalte studiebesøk til Malmö. En delegasjon fra Frp drar av gårde torsdag. Ifølge P4 er det Per Sandberg, Per Willy Amundsen, Solveig Horne og Mazyar Keshwari som blir med. Fredrik Färber i Frps stortingsgruppe bekrefter overfor Nettavisen at Frp-formannen ikke blir med.

- Kan ikke reise
- Jensen er i Moskva til onsdag kveld. Torsdag skal hun i et møte med de parlamentariske lederne, noe hun ikke vil gå glipp av. Derfor kan hun ikke reise, sier Färber til Nettavisen.

- Men vi setter inn Per Sandberg, så vi stiller sterkt med fire personer, legger han til.

Det var i en tale til Frps landsstyre 21. februar at Siv Jensen advarte mot at gettolignende tilstander med innvandrere i Norge og trakk fram Malmö som et skrekkens eksempel. Det bor rundt 22.000 personer i forstaden Rosengård. 60 prosent er født i utlandet, 26 prosent har foreldre født i utlandet.

Ber Jensen komme senere
Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu sier han gjerne tar imot Siv Jensen ved en senere anledning.

- Jeg påstår ikke at alt er bra med Rosengård, men det bildet Siv Jensen tegner av oss, stemmer ikke. Det tror jeg hun ville sett hvis hun hadde kommet. Samtidig mener jeg Norge kan ha noe å lære av Rosengård og Malmö når det gjelder migrasjon, på godt og vondt, sier Reepalu.

- Redd for å bli latterliggjort
- Dette er nesten morsomt. Siv Jensen skjønner at hun har en dårlig sak og er redd for å bli latterliggjort i Sverige. Derfor sender hun noen andre som må stå til rette for hennes påstander, sier nestleder i SV, Audun Lysbakken, i en kommentar til P4.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus