Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
(Montasje)

Slik vasker du musa

Promotion med annonselenker

Kjøp den perfekte farsdagsgaven

Oddsen med annonselenker

Jimmie banker til

Mobilen og musa er bakteriebomber. Slik fjerner du dritten.

Det har blitt dokumentert gang på gang at både mobiltelefoner, tastaturet du benytter nå og ikke minst datamusen er stappfull av bakterier. Vi bruker dingsene hele tiden, men når sant skal sies så vasker vi gulvet oftere enn vi vasker mobilen.

Bakteriebombe
En undersøkelse den NBC-tilknyttede TV-kanalen KOB-TV i Albuquerque har gjennomført viser at mobiltelefonen inneholder store mengder bakterier som difteri, streptokokker og stafylokokker. Superbakterien MRSA er også en gjenganger

Disse bakteriene bygger seg opp både fra bakterier i munnen og ikke minst fra bakterier som bygger seg opp på hendene våre etter alt vi tar på gjennom en dag.

Se innslaget fra KOB-TV. Saken fortsetter under.

Alkohol er redningen
Men det finnes, som innslaget viser, en meget god løsning for å kvitte seg med de store mengdene bakterier på mobilen. Løsningen er ikke å plassere mobilen under springen (les for øvrig saken «Slik redder du en druknet mobil»), men derimot å fukte en liten bomullsdott med alkohol (medisinsk alkohol er å foretrekke, men vodka eller lignende fungerer også) og forsiktig gni dotten over hele mobilen, musa eller tastaturet.

På denne måten tar du knekken på alle mikrobene, go du kan igjen fortsette livet med god samvittighet.

Fremgangsmåten bør for øvrig gjentas med jevnlige mellomrom.

UV-lys kan også fungerre
Om du ikke synes denne fremgangsmåten er praktisk nok er det også mulig å gå til anskaffelse av en UV-lommelykt, som for eksempel Purelight UV Sterilizer, som benytter kraftig UV-lys til å ta knekken på bakterier.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus