Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no

Isbjørnfamilie fanget på Bjørnøya

Promotion med annonselenker

Dette bør alle skaffe seg

Oddsen med annonselenker

Denne Norge-statistikken er ikke til å tro

Etter at isen forsvant ble tre isbjørner stående landfast på Bjørnøya, men uten nok mat til at isbjørn-familien kunne overleve. Nå er en av de to ungene død.

Ei binne med to små unger kom ut av hiet i mai - men oppdaget at isen var borte. Og uten is er det umulig å komme seg til Svalbard. Bjørnøya har ikke nok mat til at de tre kan overleve en hel sommer.

Nå er den ene isbjørnungen død, trolig som følge av utmagring. Mora og en unge lever fortsatt på Bjørnøya.

Ingen hjelp å få
Sysselmannen på Svalbard hadde tre valg:

- avliving
- flytte isbjørnene ut
- eller la naturen gå sin brutale gang.

Valget ble det siste.

- En mor vil kunne svømme og hun vil kanskje kunne svømme et godt stykke, men i den formen hun sikkert er i etter å ha ammet ungene lenge og blitt mager, så vil jeg ikke tro hun vil kunne svømme helt opp til Spitsbergen. Man vet jo ikke hvor langt det er opp til isen. Ungene vil ikke overleve en svømmetur, sier Jon Aars, isbjørnforsker ved Norsk Polarinstitutt til TV 2 Nyhetene.

Uvisst om de andre lever
Ved siste observasjon 25. juni var det bare to isbjørner igjen.

Akkurat nå vet ingen hvordan det står til med binna og den siste ungen. Det er ikke blitt gjort noen observasjoner den siste tida. Det kan være mulig at de har lagt seg ned, og bruker det fettet de har opparbeidet og bruker minimalt med energi.

TV 2 Nyhetene har fått tilgang til unike bilder av isbjørnene. TV-bildene er tatt i mai, men er først nå frigitt. Temaet er nemlig svært betent og fra norsk side er det stor frykt for internasjonalt press for å berge de tre isbjørnene.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus