Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no

Bybanen får sikkerhetskontroll

Promotion med annonselenker

Så lett fikser du dette!

Oddsen med annonselenker

Slik ser du landskampene på TV

Passasjerer må gå gjennom metalldetektor og sende veskene i røntgenmaskin.

(iBergen.no) (Denne artikkelen er en aprilspøk, red. anm)

Etter flere budsjettsprekker har Bybanen fått bevilget ytterligere 100 millioner kroner til et toppmoderne sikkerhetssystem, lik det som flypassasjerer må gjennom på flyplasser.

Må møte opp 10 minutter før
- Vi er veldig fornøyd med dette opplegget. Det ivaretar de reisendes sikkerhet på den aller beste måten, sier informasjonsansvarlig i Bybanen, Rune Jenssen til iBergen.no.

Passasjerer som skal reise med den omdiskuterte banen må møte opp ti minutter før avgang og siles gjennom metalldetektor-porter. På endestasjonene skal også vesker eller annen bagasje sendes gjennom en røntgenmaskin.

Byggingen i gang
Arbeidet med de planlagte sikkerhetsbuene er allerede i gang. Fundamentet til endestasjonen i Starvhusgaten er påbegynt etter at Bybanekontoret fikk klarsignal fra samferdelsdepartementet.

- For tre uker siden ble søknaden ferdigbehandlet med godkjenning av planene. Det var som forventet, sier Jenssen.

- Fjerner uønskede
Det er AE Security som har utredet sikkerhetsbehovet til Bybanen. Deres konklusjoner ga grunnlaget for søknaden til departementet.

- Det var et helt tydelig behov for dette sikkerhetssystemet. Bybanen er et transportmiddel med relativt høy risiko for passasjerene, men også for kommunen. Med dette sikkerhetssystemet lukes alle tenkelige uønskede elementer ut, fra taggere i den ene enden av skalaen til terrorister i den andre enden, sier innehaver Arne Ellingsen i AE Security.

- Er dette virkelig nødvendig for kollektivtransport?

- Ja, absolutt. Etter 11. september har krav til sikkerhet økt både fra myndighetene og befolkningen, svarer Ellingsen.

AE Security skal også levere inn tilbud i anbudsrunden når Bergen kommune skal hyre inn et sikkerhetsfirma til å drifte sikkerhetspostene.

Irritasjonsmoment
Kommunen ønsker å ha to vektere ved hver holdeplass, mens endestasjonene skal ha utplassert mellom tre og fire vektere. Målet er at samtlige passasjerer skal komme gjennom sikkerhetskontrollen på fem minutter.

- Du tror ikke dette vil irritere passasjerene?

- I starten vil det nok være litt uvant for de reisende, men etterhvert som sikkerhetsrutinene blir mer innarbeidet vil det gå smidigere og dermed raskere for seg, sier Rune Jenssen.

Hva synes du om sikkerhetssystemet? Si din mening i kommentarfeltet under.

Les flere nyheter på iBergen.no

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus
Våre bloggere