Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: Tollvesenet (Tollvesenet)

Sjekk hva hun hadde i underbuksa

Shopping med annonselenker

Dette er jeansene menn skal ha nå

Oddsen med annonselenker

En gammel storhet jakter opprykk

Tollerne fikk snusen i trusen.

Det var 30 januar i år at tollerne på Svinesund fant noe uvanlig i undertøyet til en av de kvinnelige passasjerene om bord på en rutebuss som var på vei fra København til Oslo, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

- Under en rutinekontroll av en buss fra Swebus plukket tollerne ut en estisk kvinne på 26 år. Da de kontrollerte kvinnen nærmere, fant de 1,4 kilo heroin på henne - gjemt i trusa, forteller kontorsjef Wenche Fredriksen ved tollvesenet på Svinesund til Nettavisen.

- Umulig å se
Ifølge Fredriksen var narkotikaen sydd inn i en spesialtruse som kvinnen hadde på seg.

Les også: Se hva han hadde i trusa

- Trusa sitter så godt inntil kroppen at den er umulig å se under en bukse. I dette tilfellet var det ikke før tollerne kroppsvisiterte henne at de fant heroinen, men de hadde mistanke om at hun kunne ha narkotika med seg, sier Fredriksen.

Først nå er politiet ferdig med etterforskningen av saken. Derfor har beslaget ikke vært gjort kjent tidligere.

Den mistenkte kvinnen og narkotikaen ble etter beslaget overlevert til mannskaper fra Østfold politidistrikt, ifølge Toll.no.

Flere tilfeller
Det er ikke første gang at tollerne på Svinesund er borti kvinner som smugler narkotika i undertøyet.

- Vi har hatt et par-tre tilfeller tidligere der narkotika er smuglet i spesialtruser, sier Fredriksen.

Hun bekrefter at dette er en ny måte for kvinner å smugle narkotika på, og at metoden har gitt tollerne nye utfordringer.

På selve påskeutfartsdagen i dag fredag har tollerne ved svenskegrensen derimot ikke avdekket noe spesielt.

- Men det er enormt med trafikk. Det er tydelig at mange skal til Sverige på påskeferie, sier Fredriksen til Nettavisen.

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus