RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Avisa.Nordland (Avisa Nordland)

Tar kollekt med kort

Pris herren – nå kan du bruke Visa i kirken.
Sist oppdatert:

Det er Avisa Nordland som torsdag kan fortelle den fantastiske historien om kortterminalen som søndag tas i bruk i Rønvik kirke i Bodø.

Les hele saken i Avisa Nordland

Sogneprest Svein Malmbekk i Rønvik kirke har ingen etiske betenkeligheter med at folk får gi sin kollekt via bankkortet, men mener det handler litt om fintfølelse.

- Vi dytter ikke terminalen opp under nesa på folk. Vi sender kollektbøssa rundt i kirkerommet på vanlig måte, folk som da ikke har kontanter kan gå til terminalen, sier Malmbekk.

Betalingsterminalen vil bli stående ute i kirketorget

- Hadde bare fem kroner
Også biskopen i Sør-Hålogaland, Tor B. Jørgensen er positiv til å kunne gi kollekt med bankkortet. Han forteller til avisen hvordan han bare satt med fem kroner i lomma, tok opp bankkortet og brukte kortterminalen for å gi sin kollekt til Svolvær kirke.

- Jeg var vel den første til å gi min kollekt via kortterminalen i Svolvær kirke. Dette skjedde forrige søndag og det var første gang kirka hadde en kortterminal i bruk. For meg var dette veldig greit, kirken hadde jubileum og jeg hadde lyst til å gi en jubileumsgave. Men hadde da bare fem kroner i lomma, forteller biskopen til avisa.

Han vil derimot ikke røpe hvor mye han ga.

- Nei, men jeg fikk gitt en skikkelig jubileumsgave, sier han.

Må møte fremtiden
Biskopen forteller at de ikke har noen etiske betenkeligheter med dette.

- Selv er jeg litt fremmed for å bruke terminalen i kirka, det er litt uvant. Samtidig har jeg vært til stede under ofring til kirka på Madagaskar, der folk ga levende dyr som ble solgt på auksjon. De hadde ikke penger å gi. Slik var den virkeligheten, terminaler i kirka her er å møte vår virkelighet, sier han og påpeker at kollekten dreier seg om å gi pengegaver til kirkens arbeid.

Biskopen tror ikke at en kortterminal vil bli oppfattet som pengepress i kirka, og mener en kortterminal i kirka bare synliggjør den virkeligheten vil lever i.

Les hele saken i Avisa Nordland

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere