Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: Benoit Doppagne (AFP/Scanpix)

Slik lurte de Boonen

Promotion med annonselenker

Derfor bør du også kjøpe direkte fra Kina

Oddsen med annonselenker

Denne 24-åringen vil bli toppscorer i Tippeligaen

Alle satt på hjulet til Fabian Cancellara, men ingen fulgte Matti Breschel.

Matti Breschel (Saxo Bank) rykket fra favorittgruppen på Varentstraat ca. 20 km før mål etter at lagkamerat Fabian Cancellara satte fart på hovedfeltet som ble etablert noen mil tidligere i den lange brosteinsbakken Oude Kwaremoont.

- Var det planlagt at du og Fabian skulle rykke fra på det punktet?

- Vi visste at vi måtte være i front der. Dessuten var Fabian og meg de to sterkeste på laget. Da vi lå i front, sa han: Jeg gjør dette for deg, bare sitt på hjulet mitt og følg med. Etterpå gjorde jeg egentlig ikke noe nytt angrep, men jeg syklet rolig unna gruppen. Så fikk jeg bare en luke, forteller Breschel.

Forfølgerne kom for sent
Björn Leukemans (Vacansoleil), Niki Terpstra (Milram) og Steve Chainel (Bbox Bouygues Telecom) startet jakten på Matti Breschel, men klarte aldri tette luken opp til den sterke dansken. Hovedfeltet anført av Team Sky og Quick Step organiserte seg for sent og kom inn rett bak Leukemans og Terpstra som ble henholdsvis nummer to og tre.

- Det var en veldig viktig seier for både meg og laget. Vi hadde bare Fabians seier fra Oman tidligere i sesongen. Nå har klassikerne startet, og dette trengte vi foran de neste løpene, sa Matti Breschel til arrangøren etter rittet.

- Var du redd for å miste seieren mot slutten?

- Ja, de andre kom nært og jeg hadde ganske store problemer med kramper. Men jeg hadde Torsten (Schmidt, sportsdirektør) på øret hele veien og han hjalp meg framover.

Breschel eller Cancellara?
Spørsmålet blir nå om Saxo Bank-laget skal sykle for Fabian Cancellaras eller Breschels sjanser under Flandern Rundt i påsken. 25-åringen har fra før av 6.-plass i rittet.

- Vi er gode venner og vi kommuniserer godt. Jeg ser ikke på det som et problem, men en styrke for laget at vi har flere enn et kort å spille på.

Gabriel Rasch (Cervelo Test Team) og Kurt-Asle Arvesen (Team Sky) var med i dagens brosteinsklassiker, men var aldri med i tetbildet mot slutten av rittet. Årets utgave var for øvrig den 65. i rekken.

Resultater:
1. Matti Breschel 4.49.3
2. Björn Leukemans +0.07
3. Niki Trepstra st
4. Steve Chainel st
5. Luca Paolini st
6. Matthew Hayman st
7. Wouter Mol st
8. Tom Veelers st
9. Stijn Vandenbergh st
10. William Bonnet st

Les flere nyheter på procycling.no!

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus