Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
(Teknofil)

Er dette iPad 2?

Shopping med annonselenker

Topp 10 høstjakker for herre akkurat nå

Oddsen med annonselenker

I kveld er ett poeng perfekt

Ny patentsøknad kan ha avslørt Apples designplaner.

[Mobilen.no]: Apple jobber aktivt med å videreutvikle designen til iPad, viser en ny patentsøknad selskapet har sendt inn til kinesiske myndigheter. Det melder Patently Apple.

Les også: Vi har testet norske iPad

Dobbel dokking
Tegningene i søknaden viser en iPad med en ekstra dokk-tilkobling på venstre side, i tillegg til den vanlige tilkoblingen i bunnen av dagens modell. Dette gjør det enklere å la iPad ligge horisontalt når du setter den inn i tilbehør som høyttalere eller tastatur.

En annen fordel er at du kan bruke to tilbehørsprodukter av gangen. For eksempel kan du koble iPad til en projektor samtidig som du har den koblet til høyttalere eller en minnekortleser.

Smarte hjørner
Patentsøknaden beskriver også muligheten for å bruke rammen rundt skjermen til å styre iPad. Apple ser blant annet for seg at hjørnene kan bli berøringsfølsomme og aktivere forskjellige funksjoner. Søknaden går ikke inn på hvilke konkrete funksjoner et slikt hjørne kan styre.

Kamera
En siste detalj på tegningene er det som ser ut som en kameralinse i front av nettbrettet. Dette underbygger ryktene om at Apple vil sette inn et kamera og støtte for videotelefoni med FaceTime

Tegningene viser ikke noe kamera på baksiden av nettbrettet.

Det er trolig ikke lenge til vi får se offisielle bilder av neste iPad. Ekspertene tror Apple vil oppgradere nettbrettet med skarpere skjerm, kamera, iLife og mer lagringsplass innen kort tid.

Les mer om ryktene:
- iPad 2 kommer i år

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus