Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: Johansen, Erik (Scanpix)

Dette er p-bot-verstingen

Promotion med annonselenker

Har du ikke dette, bør du kaste deg over det nå!

Oddsen med annonselenker

Moldes «sjokkerende» gulloppskrift

Halvparten av dem som klager på boten fra dette selskapet får medhold.

Parkeringsklagenemda har så langt i år mottatt 3198 klager på parkeringsbøter. Dette er en kraftig økning, for i hele 2009 kom det inn 3034 saker, og dermed ligger det an til at tallet i år havner på rundt 4000 klager, melder Finansavisen.

Les også: Får parkeringsbot for å stå på egen eiendom

- Mellom 32 og 33 prosent pleier å få medhold i klagene sine til oss. Hittil i år ser det ut som at tallet er 34 prosent, men det er ganske jevnt, sier sekretariatsleder Elin Constance Greiff til avisen.

Men om du trodde at klager var jevnt fordelt mellom de forskjellige parkeringsselskapene, tar du feil. Norges største parkeringsselskap, EuroPark har mottatt 824 klager hittil i år. Q-Parks, som har halvparten av omsetningen, har på sin side mottatt over 1600 klager.

Og ikke nok med at de mottar klart mest klager: Rundt halvparten av de som klager får medhold.

- Vi har ikke analysert dette, så jeg vet ikke hva som er årsaken. Men de ulike selskapene har ulike typer porteføljer, og vi har blant annet en god del sykehusområder der det lett kan oppstå gråsoner. EuroPark har å sin side mye flyplasser, og der er det veldig greie forhold ettersom man ikke slipper ut uten å betale, sier Lars G. Monsen, driftssjef for kontroll i Q-Park, til Finansavisen.

Martin Skaug Halsos i Forbrukerrådet mener at du bør klage om du er uenig i en bot.

- Klag til selskapet så fort som mulig, før du betaler, sier han til avisen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus