RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tidenes forsvarsskandale

Forsvaret vurderer å hogge opp et rakettsystem på Setermoen verdt 1,5 - 2 milliarder kroner. - En av de største skandalene i nyere forsvarshistorie, sier Pål Nygaard i Norges Offisersforbund.
Sist oppdatert:

Generalene på toppnivå diskuterer ifølge avisa Nordlys nå nedleggelse av rakettvognene i MLRS-batteriet på Setermoen.

- Jeg betrakter dette som en av de største skandalene i nyere forsvarshistorie, sier Pål Nygaard i Norges Offisersforbund.

- Forsvaret er i ferd med å kassere det våpensystemet i Hæren som var en av forutsetningene for det moderne landforsvaret da 6.div ble oppretta, sier han til Nordlys.

Ingen i toppledelsen i Forsvaret vil kommentere saken overfor avisa.

MLRS-avdelingen (Multi loncher rocket system) ved Artilleribataljonen på Setermoen teller 100 mann og opererer 12 rakettvogner kjøpt inn for nærmere to milliarder kroner for sju år siden. Ifølge Nordlys er det nå slutt på å kjøpe inn ammunisjon til rakettvognene.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere