Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050

Annonsebilag

(Thinkstock.com)

Ti måter å forbrenne 100 kalorier på

Shopping med annonselenker

Kleskuppene du gjør nå, mann

Oddsen med annonselenker

Påskens TV-sendte fotballkamper

Legg inn noen smarte aktiviteter i hverdagen, så mister du automatisk overflødige kilo.

Hverdagsaktivitet er viktig - viktigere enn å trene på helsestudio, hevder Camilla Andersen. Andersen er ernæringsfysiolog og står bak kostholdstjenesten Somebody, et nettsted hun startet for å gi folk kunnskap om kosthold.

Vi har tatt Camilla på ordet, og hentet frem 10 hverdagsaktiviteter du kan gjøre, for å forbrenne 100 ekstra kalorier pr dag.

Ned i vekt?
Tell hvor mange kalorier dine daglige matvarer inneholder, og bytt ut verstingene her!

1. Hopp i det
Hopp hoppetau med barna i 15 minutter. Sørg for at alle har hvert sitt, ellers blir det for mye venting. Ha konkurranse om hvor mange dere klarer etter hverandre, hopp med flere hopp imellom, eller hopp i kryss.

2. Smårydding
Irriterer du deg over husets øvrige familiemedlemmer som legger fra seg småting over alt? Vel, minn deg selv på at de også gjør deg en tjeneste, for bare ved å rydde i ti minutter av gangen, fire ganger daglig, så forbrenner du 100 kalorier.

3. Bowling
Det finnes morsommere måter å forbrenne 100 kalorier på enn å rydde. Bowling er et slikt alternativ, i tillegg til å være en aktivitet hele familien kan delta på. 30 minutter med bowling, og du er kvitt 100 kalorier.

4. Middagen
Krangler dere om hvem som skal lage maten? Kanskje dere heller bør krangle om å få lov til å lage maten. 45 minutter matlaging er også en måte å forbrenne 100 kalorier på. Prøv en ny og sunn oppskrift, og få litt skryt for initiativ og god mat i tillegg.

5. Rockering
Sprett opp av sofaen i reklamepausene innimellom favorittprogrammet, tre på deg rockeringen og rock i vei. Ikke bare vil du forbrenne 100 kalorier, men du vil også trimme midjen, noe som alltid er en bra ting for matelskere. Ikke så lett kanskje, men når du først har lært deg teknikken, får du mye gratis gjennom denne aktiviteten.

6. Gå en tur
Spaser i 20 minutter eller ca. 1,6 km, og du har forbrent 100 kalorier. Følg barna til skolen til fots, eller gå til neste togstasjon. Jo fortere du går, jo bedre.

7. Moppe gulvet
Kanskje ikke den morsomste måten å kvitte seg med 100 kalorier på, men du får et rent og skinnende gulv på kjøpet. I 25 minutter må du holde på, og det anbefales at du først gjør horisontale svinger, og deretter vertikale strøk.

8. Reis deg opp
Forsøk å stå litt igjennom arbeidsdagen, helst 20 minutter til sammen, for å forbrenne 100 kalorier. For å få det til kan du tilby deg å stå gjennom et møte, reis deg opp hver gang du snakker i telefonen eller gå bort til dine nærmeste kollegaer istedenfor å sende mail.

9. Snakk i telefonen
Tro det eller ei, men snakker du i telefonen i 55 minutter, så forbrenner du 100 kalorier. Å bruke tid i telefonen er altså ikke så ille som din mor skulle ha det til.
Merk et dette er i motsetning til å gjøre ingenting, men allikevel. Ta opp telefonen, og ring en gammel venninne, bestebor eller en annen ensom sjel, så får du ekstra god samvittighet.

10. Lettrim
Det å trene uten å bli svett er også effektivt, ifølge den personlige treneren Jill Coleman. 100 kalorier kan nemlig forbrennes ved å gjøre ti øvelser, hver i et minutt fordelt gjennom dagen.
Det kan være alt fra fra knebøy til situps - bare finn noen øvelser du trives med å utføre, slik at du faktisk gjør de.

Flere smarte måter å miste kiloene på?Les om kostholdskalkulatoren til Somebody her!


(Kilde: iVillage.com)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus