RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Harald Fjelldalen (Mediehuset Nettavisen)

- Jeg handler billig i Sverige

Sist oppdatert:
Milliardær Olav Thon avslører framtidsplanene og at også han er en aktiv «Harry-handler».

Det gikk en sitring gjennom folk omtrent som om det var kongen som kom. Det var det også. Kongen av grensehandel, skriver Glomdalen.no.

For i går åpnet Olav Thon (88) den nye delen av Charlottenbergs Shoppingcenter. 6000 kvadratmeter fordelt på fire nye aktører som ville inn i senteret for å være med på galoppen rundt grensehandelen. Skal vi tro Thon selv, stopper ikke utvidelsen av senteret med dette.

- Absolutt ikke. Vi eier enda mer arealer her, så vi har plass til å bygge mer. Det kommer til å komme ytterligere utbygginger på 5000-10.000 kvadratmeter, sier Thon.

SE BILDENE: Ny-åpning av Charlottenbergs Shoppingcenter

Han forteller at det stadig er aktører som bokstavelig talt banker på døra og vil inn i senteret.

- Det er mange av dem. Derfor må vi også satse på å bygge videre på de arealene vi eier, sier den spreke 88-åringen innimellom alle som ville ha en prat med den populære nordmannen på kjøpesenteret under åpningen i går morges.

Han ser ingen fare med å bygge ut sentrene han eier langsmed grensen. I tillegg til Charlottenberg har han senteret i Töcksfors og Nordby ved Svinesund. Med utvidelse på alle tre stedene nærmer arealet for de tre shoppingsentrene seg 200.000 kvadratmeter. I fjor dro senterne inn sju av de 11 milliardene vi grensehandlet for.

- Det kommer til å gå lang tid før det blir slutt på grensehandelen, sier mannen som fyller 89 år 29. juni.

Her kan du se video med Olav Thon

Les flere nyheter hos: Glåmdalen

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere