Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: ERIK THORBERG (Scanpix)

Mye sol gir obs-varsel

Promotion med annonselenker

Årets påskesalg er i gang: Dette sparer du penger på

Oddsen med annonselenker

Påskens TV-sendte fotballkamper

Men sommervarmen mangler denne uken.

- Vi har hatt lavtrykk liggende sør i Skandinavia i en uke nå. De fungerer som en stor vifte, og trekker kjølig nordavind ned til oss, forklarer meteorolog Stig-Arild Fagerli på StromGeos nettsider.

Sjekk været der du bor

For tisdagen meldes det om penest vær i kystområdene. Da svekkes lavtrykksområdet noe, men fremdeles vil det være enkelte regnbyger. Flest byger i indre strøk, mens kystområdene langs nesten hele landet får perioder med pent vær.

Dette gjør at Meteorologisk institutt kommer med et obs-varsel sor Vestlandet sør for Stad: - Mandag og tirsdag fortsatt lokalt stor lyng og skogbrannfare inntil det kommer nedbør av betydning.

For uken viser prognosene at lavtrykket i sørøst vil vedvare det meste av uken. Det gjør at kystområdene fortsatt får mye sol og ikke spesielt mye regn. Gradestokken vil i tillegg kunne lure seg opp mot 20 grader enkelte steder.

Dette lavtrykket som ligger over Sør-Sverige svekkes torsdag, og da bygger det seg opp en høytrykksrygg som holder seg utover fredagen.

- Langs kysten blir det ikke store endringer, men i innlandet vil det nok merkes at det blir færre byger, sier Fagerli.

Sent fredag kommer det inn et nytt lavtrykk som erstatter det gamle, men Fagerli er usikker på om det tar med seg en nedbørsfront. I så fall skyer det til fredag kveld og begynner å regne i Sør-Norge natt til lørdag.

Også i Nord-Norge er det lavtrykkene som dominerer. Ifølge Avisa Nordland går denne delen av landet en grå hverdag i vente. Her kommer faktisk nordavinden og den blir værende i Salten i uka framover.

- Vi får en del slapt lavtrykk som siger seg nordover, og litt nordavind, sier meteorologkonsulent Trond Robertsen.

Høye temperaturer blir det heller ikke, for selv i nord er det ikke noen sommervarme når vi snakker 10-12 grader.

Muligheten for lengre perioder meg sol er likevel til stede, mener Robertsen. - Det vil kunne bli en del perioder med sol innimellom.

Sjekk været der du bor

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus