Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
(YouTube)

Dømt til halshogging etter bilulykke

Reisetips med annonselenker

5 tips: Slik finner du best mulig pris på hotellrommet

Oddsen med annonselenker

Denne Norge-statistikken er ikke til å tro

Det gikk ikke helt som mannen håpet da han skulle vise seg fram.

- I Saudi-Arabia har såkalt drifting (ikke den proffe motorsporten, men uorganisert, sladdende villmannskjøring ) blitt stadig mer populært, i all hovedsak som en ulovlig sport som tiltrekker seg store tilskuermengder.

Problemet er at arrangementene er svært dårlig sikret, og ifølge Fox News er det ikke uvanlig at bilene krasjer inn i tilskuermengdene.

Statuerer eksempel

Nå melder flere medier, inkludert Reuters og Saudi Gazette, at en middelaldrende mann som driver med drifting er dømt til halshogging i kongeriket etter en hendelse der to tilskuere mistet livet etter at stuntbilen havnet inni en folkemengde.

En person skal ha blitt påkjørt, og kastet over en annen person. Begge døde på stedet.

Fremfor å hjelpe til, stakk sjåføren fra stedet og klarte å komme seg unna. På dette tidspunktet var han allerede ettersøkt for et dødsfall under lignende omstendigheter.

Etter det som blir beskrevet som en omfattende etterforskning, ble mannen pågrepet og stilt for retten. Resultatet ble at han ble dømt for bildrap.

Skal bruke sverd

Dommen ble halshogging ved bruk av sverd, men det er uklart hvorvidt saken kan ankes og når dødsdommen eventuelt kan bli fullbyrdet.

Ifølge Saudi Gazette ble en annen stuntsjåfør dømt i 2005 for drap på tre mindreårige personer etter en annen ulykke. Han ble dømt til 3000 piskeslag og 20 års fengsel, og denne dommen har blitt stadfestet av landets høyesterett.

Under kan du se video fra det som hevedes å være den aktuelle ulykken.

Aktiv bruk av dødsstraff

Saudi-Arabia er et av landene i verden som er mest aktive i sin bruk av dødsstraff. I 2010 ble minst 27 personer henrettet i landet, noe som setter landet på en 4. plass etter Kina, Iran, USA og Nord-Korea. I 2011 skal tallet ha vært betydelig større.

Les også: Her er dødslisten

Landet er også kjent for å bruke relativt barbariske henrettelsesmetoder, og halshogginger foregår ofte på mosképlasser til offentlig uthenging.

Les også: Halshogget på parkeringsplass

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus