Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
(Daimler)

Mercedes blir nesten billigbil

Promotion med annonselenker

Derfor bør du også kjøpe direkte fra Kina

Oddsen med annonselenker

Denne 24-åringen vil bli toppscorer i Tippeligaen

Starter priskrig mot sine nærmeste konkurrenter.

Mange sperret nok øynene opp da Mercedes i mars avduket sin nye A-klasse, som ganske så radikalt endrer imaget for selskapets minste bil. Den nye A-klassen omdefinerer bilen nærmest fra sitt eget lille segment, til å gå rett i strupen på BMWs 1-serie - og for så vidt også Audi A3, som begge nylig kom i en oppgradert versjon.

Bilen har fått et betydelig mer sportslig preg, og bilen har også blitt hevet noen kvalitetssteg på innsiden.

Les også: Dette er den nye minste Mercedesen

Det er fortsatt et par måneder til bilen kommer på norske veier, men den store overraskelsen for de som har følt en liten fristelse, er at Mercedes har valgt å legge seg ganske merkbart under hovedkonkurrenten i pris.

Innstegsprisen på den nye A-klassen blir 263.000 kroner - da med en 1,6-liter bensinmotor på 122 hestekrefter, 200 Nm dreiemoment og et forbruk på 0,55 liter per mil.

Til sammenligning er innstegsprisen på den nye A3 med bensinmotor like under 300.000 kroner, mens startprisen på diesel er 270.000 kroner. BMWs billigste 1-serie har i bensinutgave også like under 300.000 kroner som startpris, mens den billigste dieselmotoren koster fra 285.000 kroner.

Nå skal det sies at innstegsprisen på tyske premiumbiler i seg selv ikke forteller hele sannheten. Dette er alle merker som kan kunsten å ta seg betalt for relativt grunnleggende ekstrautstyr, men de har ofte ikke like stive priser på ekstrautstyret på de minste bilene, som de kan ta på de større modellene.

Mercedes skryter denne gangen også av at deres radarbaserte cruisekontroll nå er standard, og det samme er blant annet trøtthetsvarsler og en automatisk brems for å unngå kollisjoner. Dynamisk styrerespons har de også implementert.

PR-ansvarlig for Mercedes i Norge, Michael Justiniano, avviser at det er nødvendig å bruke tommelfingerregelen om 100.000 kroner i ekstrautstyr for å få en bil som er det du faktisk ønsker - og som gjør den mulig å selge brukt.

- Legger du på for eksempel utstyrslinjen Style (kr 10.000) eller Urban (kr 15.000), Audio 20 (kr 3.900, gir blant annet «iPad-skjerm», rullehjul, bluetooth handsfree og audio streaming) og bixenonlys (kr 9.420), så har du en flott bil til under 300.000 kroner, sier han.

Han anbefaler også å forberede bilen for en «billig-GPS»-løsning, som fungerer omtrent som Mercedes' mer påkostede GPS-løsning.

- Forberedelse for navigasjonen Becker Map Pilot (kr 2.460) gjør at for eksempel neste eier kan kjøpe navigasjonsenheten for rundt 6.000 kroner og smette den rett inn, og vips har bilen integrert navigasjon, sier han.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus