Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
(Wikimedia Commons)

Europas vakreste togturer

Shopping med annonselenker

Mirakeloljen som gjør huden myk, sunn og smidig

Oddsen med annonselenker

Oddsekspertene tror Norge taper

Noen av dem er velkjente, men du vil garantert få deg en overraskelse eller to.

Glacier Express
Dette er kjent som «verdens tregeste ekspresstog», men desto mer tid til å nyte det sveitsiske alpelandskapet fra St.Moritz til Zermatt. Blant annet byr turen på flott utsikt til Matterhorn, og i løpet av syv og en halv time krysser du 291 broer og kjører gjennom 91 tunneler.
www.glacierexpress.ch

The Settle-Carlisle Line
Denne knappe 116 kilometer lange toglinjen ble bygget i 1870-åra, og regnes som Englands vakreste. I to og en halv time vugges du gjennom pastorale Yorkshire og over den imponerende viadukten i Ribblehead.
www.carlberry.co.uk

Bergensbanen
Togturen mellom Bergen og Oslo er imponerende uansett årstid. Når du ankommer Myrdal anbefaler vi også en avstikker med Flåmsbana, som har sin endestasjon ved den vakre Aurlandsfjorden.
www.nsb.no

Venezia Simplon Orient Express
Orientekspressen, kjent blant annet fra Agatha Christies roman, har hatt mange ulike ruter mellom øst og vest. Denne versjonen – der vognene er innredet i luksuriøs 1930-talls stil – går mellom London og Venezia og gir deg følelsen av hva togreiser en gang var.
www.orient-express.com

Raumabanen
Vi er ikke mindre patriotiske enn at vi inkluderer enda en norsk togreise på lista. Raumabanens 114 kilometer strekker seg fra Dombås og ender i Åndalsnes ved Romsdalsfjorden. Turen byr på fantastisk utsikt over Norges ville og vakre natur, og passerer blant annet Trollstigen og Trollveggen.
www.raumabanen.com

The Transylvanian
Togselskapet Danube Express kaller seg «hotell på jul» og tilbyr en rekke ruter gjennom Øst- og Sentral-Europa. Vi anbefaler spesielt turen fra Istanbul, gjennom Bulgaria og Romania, opp til Budapest – en eventyrlig reise på så mange vis.
www.danube-express.com

El Transcantábrico
Dette luksuriøse ferietoget langs Spanias nordkyst bruker hele åtte dager på turen, noe som gir god tid til å utforske byer som San Sebastian, Bilbao og Santiago de Compostella underveis. Det legges stor vekt på det gastronomiske så du kan nyte fantastisk mat sammen med utsikten.
www.transcantabrico.feve.es

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus