Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
(Privat)

Slik overvåker de P-plassen

Promotion med annonselenker

Denne dingsen trenger alle kontor

Oddsen med annonselenker

André (18) fikk England-sjokk: - Jeg klarte ikke mer

I en av kundenes biler på den ulovlige parkeringsplassen monterte parkeringsselskapet overvåkningskamerar.

I en av kundenes biler på den ulovlige parkeringsplassen på Ringbanen, monterte VIP parkering overvåkningskameraer i en av de parkerte bilene.

Bilder Romerikes Blad har fått tilsendt viser tre kameraer som er montert i bakruta på en personbil. I baksetet ligger en kveil med ledninger.

Kvinnen som eier bilen er på ferie, og reagerte sterkt da hun lørdag ble gjort oppmerksom på at bilen hennes ble brukt til å overvåke området.

– Jeg synes det er veldig ubehagelig, sier kvinnen til Romerikes Blad.

LES MER: Nå må alle bilene fjernes

La seg flat

Hun tok umiddelbart kontakt med politiet for å anmelde forholdet. Deretter snakket hun med Per Morten Mørkved i VIP parkering.

– Han la seg helt flat. Han sa til meg at jeg selvfølgelig skulle få gratis parkering, og så se om de eventuelt skulle ordne en annen kompensasjon, forteller bileieren, som skal møte Mørkved på flyplassen når hun kommer hjem fra ferie denne uka.

– Hvilken løsning bør han foreslå?

– Det hjelper ikke å gi meg flere års gratis parkering, for jeg kan jo ikke være sikker på at de eksisterer ut måneden.

Hun er spesielt kritisk til at hun ikke ble kontaktet før VIP parkering plasserte kameraene i bilen hennes. Det gjorde henne utrygg.

– Vi var redd for at de skulle bruke info fra bilen og kanskje gjøre innbrudd i huset vårt. De har jo både adresser og lignende, sier hun.

– Skal ikke skje

Da Romerikes Blad kontakter Per Morten Mørkved, gir han inntrykk av ikke å kjenne til saken.

– Nei, det ville være et merkelig sted å plassere et kamera der, da.

Litt senere må han imidlertid erkjenne at en kundebil har vært brukt som base for et kamera mens bilen de vanligvis har kameraet plassert i ble brukt i et annet ærend.

– Vi føler ikke vi har gjort noe voldsomt overtramp. Vakta som var på jobb tok en avgjørelse om å legge kameraet i den bilen. Da ble det filmet mens bilen var borte. Det er en sikkerhet for kunden også, sier Mørkved, som vektlegger at det ikke var gjort for å skade bileieren eller bilen.

– Det var et «stunt» som ikke skal skje, fastslår han, og kaller det hele en «nødløsning».

– Hvilken løsning vil dere foreslå for kunden?

– Det skal vi diskutere. Vi må finne en løsning som gjør at kunden føler at både hun og bilen var godt tatt vare på, sier Mørkved.

Denne saken er levert av RB.no.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus