Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: André Clark Utvik (NA24)

Staten går til sivilt søksmål mot investor Arne Fredly

Reisetips med annonselenker

Reis til eksotiske Karibia i vinter

Oddsen med annonselenker

Shamrock Rovers ryster serielederen

Oslo (NTB): Finanstilsynet mener Arne Fredly har hatt 5,5 millioner kroner i ulovlig gevinst på såkalt shortsalg av aksjer. I oktober møtes de i retten.

Fredly nekter å betale pengene tilbake, og staten går derfor til sivilt søksmål mot selskapet Atlas Capital Management ltd. Fredly selv betegner det som grunnløst, melder Dagens Næringsliv.

- Jeg kunne selvsagt valgt å etterkomme kravet for å bli ferdig med saken, men for meg er dette et spørsmål om rett og galt. Og jeg har lært meg at når man har rett, skal man heller aldri gi seg, sier han.

Saken ble kjent i mars i fjor. Finanstilsynet mente Fredly og fem andre investorer har hatt til sammen 11,2 millioner kroner i gevinst av ulovlig shortsalg, spekulasjon på fallende aksjekurser, også kalt blankosalg. De fem andre har betalt.

Fra 1. juli 2010 ble det eksplisitt forbudt for investorer å drive udekket shortsalg. Fredlys handler skjedde før den tid, og han sier han selv sjekket saken med både meglersjefer, jurister og Finanstilsynet før han gjennomførte dem. Han mener Finanstilsynet nå prøver å gi lovendringen tilbakevirkende kraft.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus