Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: André Clark Utvik (NA24)

Staten går til sivilt søksmål mot investor Arne Fredly

Promotion med annonselenker

Den smarteste kofferten du noensinne har sett!

Oslo (NTB): Finanstilsynet mener Arne Fredly har hatt 5,5 millioner kroner i ulovlig gevinst på såkalt shortsalg av aksjer. I oktober møtes de i retten.

Fredly nekter å betale pengene tilbake, og staten går derfor til sivilt søksmål mot selskapet Atlas Capital Management ltd. Fredly selv betegner det som grunnløst, melder Dagens Næringsliv.

- Jeg kunne selvsagt valgt å etterkomme kravet for å bli ferdig med saken, men for meg er dette et spørsmål om rett og galt. Og jeg har lært meg at når man har rett, skal man heller aldri gi seg, sier han.

Saken ble kjent i mars i fjor. Finanstilsynet mente Fredly og fem andre investorer har hatt til sammen 11,2 millioner kroner i gevinst av ulovlig shortsalg, spekulasjon på fallende aksjekurser, også kalt blankosalg. De fem andre har betalt.

Fra 1. juli 2010 ble det eksplisitt forbudt for investorer å drive udekket shortsalg. Fredlys handler skjedde før den tid, og han sier han selv sjekket saken med både meglersjefer, jurister og Finanstilsynet før han gjennomførte dem. Han mener Finanstilsynet nå prøver å gi lovendringen tilbakevirkende kraft.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

comments powered by Disqus