Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Scanpix (NTB scanpix)

Åpner for øl døgnet rundt

Reisetips med annonselenker

5 tips: Slik finner du best mulig pris på hotellrommet

Oddsen med annonselenker

Shamrock Rovers ryster serielederen

SV vil gi norske kommuner full frihet til selv å bestemme skjenkeregler.

Programkomiteen i Sosialistisk Venstreparti foreslår at partiet åpner for døgnåpne ølkraner landet rundt. SV skal behandle forslaget på landsmøtet til helgen.

Forslaget går ut på at kommunene selv skal få bestemme hvor lenge utestedene kan holde åpent, helt uten statlige føringer, skriver Klassekampen ifølge NTB.

- Jeg tror på å gi kommunene mer ansvar, også i skjenkepolitikken, sier Torgeir Knag Fylkesnes, nestleder i SVs programkomité.

Komiteen var først delt i synet på åpningstider for utesteder, men endte til slutt med en enstemmig innstilling.

På linje med Høyre og Frp
Hvis landsmøtet vedtar forslaget til helgen, vil det bety at SV legger seg på samme linje som Høyre og Fremskrittspartiet, skriver avisen. SVs regjeringspartner Senterpartiet mener forslaget er ekstremt.

- Det er et helt ekstremt forslag. Blir dette vedtatt, kjenner jeg ikke igjen SV, sier Sps helsepolitiske talsperson Kjersti Toppe.

Tidligere har de rødgrønne partiene blitt enige om å stramme inn de nasjonale retningslinjene for skjenkestopp fra klokken 3 til klokken 2. Dette henger ikke sammen med SVs nye forslag, mener Toppe.

- De har selv stått på talerstolen i Stortinget og harselert med Frps og Venstres liberalisme på dette feltet, så dette er en helt ny linje, sier Toppe.

(NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus