RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: http://london2013.fide.com)

Magnus Carlsen vil ikke spille i India

- Han ønsker nøytral grunn og en åpen prosess, sier manageren.
Sist oppdatert:

Tidligere i år kvalifiserte Magnus Carlsen seg til VM-finalen i sjakk, hvor den indiske verdensmesteren Vishy Anand blir motstander.

Det internasjonale forbundet (FIDE) la fredag ut bilder av en underskrevet kontrakt, en slags intensjonsavtale, om at finalen skal spilles i Anands hjemland India.

Dette reagerer teamet til Magnus Carlsen sterkt på.

- Vi synes det er uheldig at India blir tildelt matchen. Det er helt håpløst. Vi forventer at FIDE rydder opp i dette, sier manager Espen Agdestein til Nettavisen.

Noe ultimatum er det imidlertid ikke aktuelt å stille.

- Magnus ønsker definitivt å spille matchen. Det skal fryktelig mye til for at han ikke skal gjøre det. Vi har ikke tenkt den tanken.

Han påpeker at Magnus Carlsen aldri heller har uttalt at han vil spille finalen i Norge.

- Det ville vært urimelig. Magnus er opptatt av at det skal være en åpen prosess hvor ulike interessenter kan komme med bud, og vil at spillerne blir konsultert, slik at det bli det beste for begge parter, sier Agdestein.

Det er ifølge Agdestein mange som er interessert i å arrangere finalen, som skal spilles fra 6. til 26. november. Spørsmålet er om det blir i Chennai i India, slik FIDE antyder, eller om Team Carlsen lykkes med å få til en åpen budprosess.

- Vi vet at det er mange byer som er interessert. Vi vil at FIDE skal vurdere alle. Men hvis det beste budet kommer fra India, får det være sånn, men da har man i alle fall hatt en åpen prosess, avslutter Agdestein overfor Nettavisen.

VM-kampen går annethvert år. Vinneren kan tjene rundt 10 millioner kroner.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere