Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
(Foto: http://london2013.fide.com)

Magnus Carlsen vil ikke spille i India

Shopping med annonselenker

Disse retrodraktene gir garantert ståpels

Oddsen med annonselenker

Slik ser du landskampene på TV

- Han ønsker nøytral grunn og en åpen prosess, sier manageren.

Tidligere i år kvalifiserte Magnus Carlsen seg til VM-finalen i sjakk, hvor den indiske verdensmesteren Vishy Anand blir motstander.

Det internasjonale forbundet (FIDE) la fredag ut bilder av en underskrevet kontrakt, en slags intensjonsavtale, om at finalen skal spilles i Anands hjemland India.

Dette reagerer teamet til Magnus Carlsen sterkt på.

- Vi synes det er uheldig at India blir tildelt matchen. Det er helt håpløst. Vi forventer at FIDE rydder opp i dette, sier manager Espen Agdestein til Nettavisen.

Noe ultimatum er det imidlertid ikke aktuelt å stille.

- Magnus ønsker definitivt å spille matchen. Det skal fryktelig mye til for at han ikke skal gjøre det. Vi har ikke tenkt den tanken.

Han påpeker at Magnus Carlsen aldri heller har uttalt at han vil spille finalen i Norge.

- Det ville vært urimelig. Magnus er opptatt av at det skal være en åpen prosess hvor ulike interessenter kan komme med bud, og vil at spillerne blir konsultert, slik at det bli det beste for begge parter, sier Agdestein.

Det er ifølge Agdestein mange som er interessert i å arrangere finalen, som skal spilles fra 6. til 26. november. Spørsmålet er om det blir i Chennai i India, slik FIDE antyder, eller om Team Carlsen lykkes med å få til en åpen budprosess.

- Vi vet at det er mange byer som er interessert. Vi vil at FIDE skal vurdere alle. Men hvis det beste budet kommer fra India, får det være sånn, men da har man i alle fall hatt en åpen prosess, avslutter Agdestein overfor Nettavisen.

VM-kampen går annethvert år. Vinneren kan tjene rundt 10 millioner kroner.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus