Nettavisen.no

Tips oss 468 30 050

Vindmøller truer krigsminne

Planene om å sette opp vindmøller nær et krigsminne i Nordland har fått fylkeskommunen til å reagere.

Tyskernes SS-styrte fangeleir på Bjørnfjell ved Narvik var en av de verste dødsleirene i Norge under krigen. 283 jugoslaviske partisaner døde her. Kulturvernsjef Egil Murud i Nordland fylkeskommune mener planene om en vindmøllepark i nærheten vil bety en visuell ødeleggelse av dette krigsminnet, skriver Aftenposten på nett.

- Fordi sporene etter de andre leirene i Nord-Norge stort sett er slettet, bør leiren ved Øvre Jernvatn beskyttes. Stedet har en sentral plass i fortellingen om det største massemordet på norsk jord under krigen. Derfor bør leiren fredes som krigsminne, sier han til Aftenposten.no.

En søknad fra Nordkraft Vind AS om konsesjon for bygging av 8 til 14 vindmøller er nå til behandling i Nordland fylkeskommune.

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker fullt navn fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å være anonym, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntakstilfeller vil vi publisere slike anonyme innlegg etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull!
Gunnar Stavrum, sjefredaktør