Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no

Vindmøller truer krigsminne

Reisetips med annonselenker

5 tips: Slik finner du best mulig pris på hotellrommet

Oddsen med annonselenker

Tyrkia sliter uten stjernespissen

Planene om å sette opp vindmøller nær et krigsminne i Nordland har fått fylkeskommunen til å reagere.

Tyskernes SS-styrte fangeleir på Bjørnfjell ved Narvik var en av de verste dødsleirene i Norge under krigen. 283 jugoslaviske partisaner døde her. Kulturvernsjef Egil Murud i Nordland fylkeskommune mener planene om en vindmøllepark i nærheten vil bety en visuell ødeleggelse av dette krigsminnet, skriver Aftenposten på nett.

- Fordi sporene etter de andre leirene i Nord-Norge stort sett er slettet, bør leiren ved Øvre Jernvatn beskyttes. Stedet har en sentral plass i fortellingen om det største massemordet på norsk jord under krigen. Derfor bør leiren fredes som krigsminne, sier han til Aftenposten.no.

En søknad fra Nordkraft Vind AS om konsesjon for bygging av 8 til 14 vindmøller er nå til behandling i Nordland fylkeskommune.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus