RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

- Skal gripe sjansen

Landslagsspill, proffplaner. Alt går på skinner for Magnus Dahl om dagen. Også trikketuren fra Stortorvet til Sandaker.

STORTORVET: Etter et par dager hjemme hos familien i Munkerudveien, sluttet Magnus Dahl seg til håndballgutta onsdag til den siste oppkjøringen mot håndball-EM i Østerrike.

For målvakten har ambisjonene om landslagsspill blitt en realitet denne sesongen.

- Jeg har alltid drømt om å spille på landslaget, men jeg trodde ikke jeg skulle få oppleve det bare 21 år gammel.

Debuten kom mot Sverige i november, og Nordstrand-gutten står nå med åtte landskamper. Familierekorden står for fall. Faren, Halvor, sto 13 ganger i mål for Norge og spilte sin siste landskamp i 1982.

Proffplaner

Magnus Dahl spilte i Nordstrand til og med sesongen 2005/2006. Så var han et år i Follo HK, og er inne i sin tredje sesong med Fyllingen.

I Bergen studerer han markedsføring, og han kommer etter all sannsynlighet til å spille utenlands neste sesong. Spania har alltid vært drømmen for målvakten.

- Det avgjørende for meg blir å komme til en klubb som trener bra, hvor jeg kan utvikle meg sportslig og få muligheten til spille.

21-åringen har vært i dialog med proffklubber, og forteller at det kan bli aktuelt å spille en sesong eller to i Danmark som en mellomstasjon.

Idrettslivet startet på Niffen. 88-gjengen til Dagfinn Holt Hansen og Gunnar Tverdal spilte både fotball og håndball. I håndball var også faren til Magnus med som lagleder. Etter den første sesongen med 11'er, droppet Magnus fotballen.

Klar til å steppe inn

Lørdag er det klart for en liten godbit mot Sverige i Spektrum, hvor Norge blir favoritter etter firemålsseieren for ti dager siden. Over 5000 billetter er forhåndssolgt. Dette er den første landskampen håndballgutta spiller i denne arenaen siden Danmark ble slått 26-23 i november 2006.

Kampen blir den siste før EM-alvoret starter med gruppespillet mot Kroatia tirsdag.

Mesterskapet blir først og fremst en anledning til å skaffe seg erfaring og rutine, forteller 21-åringen til Nordstrands Blad.

- Steinar Ege er førstevalget, og jeg regner med at han spiller like godt som han pleier. Men hvis jeg skulle få sjansen, så er det bare å gripe den.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere