RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mesterkokk Tom Victor Gausdal er hovedpremien når Grønn guide-general Rebecka Semb oppfordrer deg til å bli en Grønn guide, et prosjekt som er et samarbeid mellom Grønn hverdag, Oslo kommune og Renholdsetaten. Foto: Fredrik Eckhoff
Mesterkokk Tom Victor Gausdal er hovedpremien når Grønn guide-general Rebecka Semb oppfordrer deg til å bli en Grønn guide, et prosjekt som er et samarbeid mellom Grønn hverdag, Oslo kommune og Renholdsetaten. Foto: Fredrik Eckhoff

– Bli en Grønn guide!

Test deg selv i Grønn Hverdags kildesorteringskonkurranse på nett, og vinn "Masterchef" Tom Victor Gausdal hjem til deg! Oppfordringen kommer fra Grønn hverdag.

GRORUD, NORDRE AKER, ST. HANSHAUGEN, FROGNER: – Vet du hvor du skal gjøre av tørkepapiret du har tørket av bordet med? Er det papir eller matavfall? spør Grønn guide-general Rebecka Semb.

– Ved å svare på noen kjappe spørsmål om kildesortering på nettsiden www.gronnguide.no, kan du vinne et besøk av kokken Tom Victor Gausdal som lager et miljøvennlig måltid med middag og dessert hjemme hos deg, sier hun.

dittOslo.no: HER KAN DU FÅ MIDDAGSTIPS FRA TOM VICTOR GAUSDAL!

– Oslo-borgere som tar testen får også gode tips til sorteringen, sier Semb.

Utvidet sortering i Oslo

Konkurransen er for dem som bor i pilotområdene for utvidet kildesortering i Oslo:

Bydelene Nordre Aker, Grorud, St. Hanshaugen og Frogner.

Disse blir de første i Oslo som skal sortere mat- og plastavfall i tillegg til restavfall og papir. Semb håper at testen skal hjelpe folk inn i den nye ordningen, og at de som tar den, kan fungere som Grønne guider ved ganske enkelt å prate om kildesorteringen på jobben, på skolen eller rundt middagsbordet.

– Det nytter ikke med en god ordning, om man ikke kan kildesortere riktig, sier Semb.

Enkelt å stille opp

Hovedpremien er en middag tilberedt av mesterkokk Gausdal, kjent fra suksessprogrammet "Masterchefs" på TV3. Han trengte ikke lang tid på å si ja til å stille opp for denne grønne saken.

LES OGSÅ: Hellstrøm i Nydalen - Dødelig kjedelig!

– Jeg er beæret, sier han til lokalavisen. Han mener han kunne vært enda mer miljøvennlig i jobben som kokk hvis avfallssorteringen hadde vært bedre tilrettelagt for restaurantbransjen.

– Vi anbefaler jo folk å spise ute, å bruke pengene sine på restaurant istedenfor på ting. Det er miljøvennlig, sier Semb.

– Ja, det blir vel litt som å spise kollektivt, og det må jo være miljøvennlig, smiler Gausdal.

Miljøvennlige premier

Konkurransen varer til 1. mai, og Tom Victor Gausdal serverer altså den eksklusive vinnermiddagen 11. mai.

I tillegg trekkes tre vinnere av kinogavekort til hele familien (verdi 500 kroner).

Ta testen på www.gronnguide.no!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere