RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo AP ønsker å innføre tiggerfrie soner i Oslo.
Oslo AP ønsker å innføre tiggerfrie soner i Oslo. Foto: Arkivfoto

– Lovlig med tiggerfrie soner

Justisdepartementet og kommuneadvokaten mener det er lovlig å opprette tiggefrie soner i Oslo.

OSLO: Oslo Ap har foreslått å innføre tiggerfrie soner i Oslo etter at det ble klart at den rødgrønne regjeringens tiltakspakke mot tigging ikke inneholdt noe forslag om å forby tigging.Forslaget fikk ikke flertall i bystyret fordi Høyre og SV mente det først måtte klargjøres om forslaget kunne gjennomføres. Kommuneadvokaten mente nemlig det var politiet, og ikke bystyret, som hadde myndighet til å innføre slike soner.

Les også: DEBATT: «Nå er det på tide å forby tigging»

Nå skriver VG at en presisering i lovteksten som ble gjennomført etter at justiskomiteen behandlet saken, gir kommunen adgang til å begrense sted og tid for tigging.

Justisminister Grete Faremo (Ap) skriver i tillegg i et brev til finanskomiteen i Oslo kommune at kommunens egne vurderinger av ordensmessige utfordringer på kollektivtransport, kjøpesentre og ved boliger skal vektlegges tungt.

– Vi har fått bekreftet at dette er innenfor lovverket. Nå er det mulig å innføre tiggefrie soner og få en annen sommer i år enn i fjor, sier leder i Aps gruppestyre, Libe Rieber-Mohn. Hun håper at bystyret allerede onsdag kan vedta å opprette sonene.

Les også: T-banesjåfør ba folk om å slutte å gi til tiggere

Men det er tvilsomt om hun får flertall ettersom byrådsleder Stian Berger Røsland (H) sier at han anbefaler bystyregruppene å stemme slik gruppene til byrådspartiene og Frp gjorde i Stortinget, og dermed avvise forslaget. (ANB-NTB)

Les også: - Problemene i Europa kan ikke løses i Oslos parker

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere