RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ÆRESPRIS-VINNERt: Hundekjører Marte Heilemann - her med lederehundene Mystic (gul) og Gwen (svart) etter målgang VM 2011 på Gåsbu, Hamar.
ÆRESPRIS-VINNERt: Hundekjører Marte Heilemann - her med lederehundene Mystic (gul) og Gwen (svart) etter målgang VM 2011 på Gåsbu, Hamar. Foto: FOTO: KjerstI G.Mjærum

– Utrolig stolt av hundene!

– Stor stas å bli hyllet av selveste ordføreren - hundekjøring er jo en idrett som ikke synes så godt, sier æresprisvinner Marte Heilemann.

SØRBRÅTEN: De årlige æresprisene deles ut av Oslo kommune til idrettsutøvere som har prestert i ulike idretter, og det var stor utdeling på Rådhuset på tirsdag.

Verdensmester på Hamar

Marte Heilemann (36) i Norsk Trekkhundklubb var en av de som fikk ærespris for sin innsats - som hundekjører.

– Men det er ikke så mange hundekjørere som har anledning til å utøve sin idrett i Oslo, da det krever stor plass og tilgang til snøsikre treningsområder. Her på Movann er grunnlaget lagt med utallige treningstimer med hundene i sene kveldstimer, sier Marte.

Hun legger til at det er ekstra gjevt å vinne æresprisen i år siden den er for medalje av gjeveste sort og det på hjemmebane - nemlig gull fra VM på Hamar i fjor.

Les også: Koll IL - årets idrettslag

Stolt av hundene

– Jeg er også utrolig stolt av hundene våre og at vi har greid å opprettholde et godt hunderkjørernivå også etter at lille Sara (2) kom til verden, sier Marte, og understreker at samboer Øystein Varhaugvik er sterkt medvirkende i hundetreningen og logistikken.

Men det er ikke første gang Marte får æresprisen, faktisk fjerde - hun har tidligere mottatt æresprisen for EM-gull 2006, 2007 og VM gull i 2008.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere