RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jenny Clemet von Tetzschner (19) og Mathilde Tybring-Gjedde (18) fra Vestre Aker.
Jenny Clemet von Tetzschner (19) og Mathilde Tybring-Gjedde (18) fra Vestre Aker. Foto: foto: marianne holøien

– Vi tviler ikke på at vi en gang kommer til å sitte i samme regjering

Denne helgen satser Jenny Clemet von Tetzschner (19) og Mathilde Tybring-Gjedde (18) på å forandre norsk skole på Høyres landsmøte i helgen. På sikt satser de mye høyere.

– Jeg tviler ikke på at vi en gang kommer til å sitte i samme regjering, sier 19-åringen Clemet von Tetzschner fra Vestre Aker.

Del på Facebook

Verken hun eller Mathilde Tybring-Gjedde (18), også hun fra Vestre Aker, legger skjul på at de har høye politiske ambisjoner – både når det gjelder fjern fremtid og den nærmeste helgen

Søndag entrer de to talerstolen på Høyres landsmøte for å forandre landets skolepolitikk. Det vil si; i første omgang få flertall for følgende to punkter i partiet:

Kamp mot stillingsvern

A. Avholde nasjonale prøver i alle årstrinn på grunnskolen med fokus på progresjon hos hvert enkelt kull og læreres oppsigelsesvern.

B. Redusere stillingsvernet i skolevesenet og innføre krav om intervju for opptak til lærerutdanning.

– Det finnes lærere i skolen som overhodet ikke strekker til og som ikke evner å formidle det de skal, mens rektorer og foreldre står maktesløse, sier Tybring-Gjedde.

De to har stor tro på at det er mulig å luke ut de verste lærerne allerede før lærerstudiet ved hjelp av intervjuer.

– Én ting er at lærerstudenter bør ha gode karakterer. En annen ting er evne til å formidle kunnskapen – det kan man bare avdekke gjennom å snakke med vedkommende, sier Clemet von Tetzschner.

Jobber hardt

De to unge politikerne legger ikke skjul på at de er fornøyde med sjansen til å påvirke moderpartiet direkte. De legger heller ikke skjul på at de er spente foran landsmøtet, der de kapret to av 15 plasser for ungdomsdelegater fra alle de 19 fylkene i landet. Innlegget som skal holdes på søndag, kommer til å bli jobbet mye med, for å si det sånn.

Vestre Aker-jentene har vært politisk engasjert i noen få år. Det er faktisk ikke slik at de to, som etternavnene kunne forlede folk til å tro, har fått Høyre-politikken inn med morsmelken. Clemet von Tetzschner ble fenget etter deltagelse på skoledebatter i 2007, og sørget to år senere for å verve Tybring-Gjedde.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere