RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Torger Ødegaard kunne glede Hazal på to år. Hun får nemlig barnehageplass. På andre siden sitter søsteren Aylin på ett år. FOTO: CAMILLA SVENDSEN
Torger Ødegaard kunne glede Hazal på to år. Hun får nemlig barnehageplass. På andre siden sitter søsteren Aylin på ett år. FOTO: CAMILLA SVENDSEN

Alle får barnehageplass

Alle som har søkt får barnehageplass i Oslo i år. Det lover barnehagebyråden.

OSLO ØST: - Jeg kan love at alle som har søkt barnehageplass innen fristen 1. mars og som oppfyller de statlige kriteriene vil få barnehageplass, sier barnehagebyråd Torger Ødegaard (H).

Altså må barnet fylle et år innen utgangen av august i år. Søkerne har satt opp syv ønskede barnehager, men byråden kan ikke love at førsteønsket blir oppfylt.

- Men alle får! Det er jo dette vi har jobbet mot i mange år. Vi har opplevd en ekstrem befolkningsvekst i Oslo, og det er flere som søker barnehageplasser, sier han.

I Bydel Gamle Oslo har 595 søkere, Grünerløkka har 518 søkere og Sagene har 470 søkere.

Språk er viktig

Han er blid, byråden, når han tropper opp på Miljøhus 15 på Haugerud. Ødegaard skal lære av den åpne barnehagens drift. Åpen barnehage i familiesenteret mottok nettopp utviklingsprisen for deres språkarbeid.

- Dette er noe alle bydeler i Oslo bør lære av og ta til seg, sier Ødegaard.

Han forteller at det er flere med minoritetsbakgrunn som har søkt barnehageplass i år.

- Det er viktig med språk og gi barn et godt nok grunnlag i norskspråket før de begynner på skolen. Modellen de bruker her bør absolutt utvikles, sier Ødegaard, og legger til at bydelene må dra nytte av andres erfaringer og utveksle kunnskap på tvers.

Må utvide modellen

Familiebarnehagen følger syv fagområder, og de er mye ute i nærmiljøet. På veggene står norske ord etterfulgt av ord på flere andre språk. Mødre er med og flere av dem venter på barnehageplass.

- Her er det mellom 20-30 barn hver dag fra klokka10-14, forteller pedagogisk leder, Gro Spieler.

Hun forteller også at både ansatte og mødre er engasjerte.

- En av mødrene er buktaler, så når jeg sier noe på norsk, sier hun det på tyrkisk fra magen, sier Spieler.

- Jeg er interessert i å vite hvordan de jobber her og kunne formidle det videre. Dette er en modell som må utvides til flere barnehager, sier byråd Ødegaard.

Flere søkere i år

Samtlige bydeler i Oslo indre øst har i år flere søkere enn foregående år.

Mest øker Bydel Gamle Oslo, som på bare to år har fått nesten 150 flere søkere. Bydel Grünerløkka øker med 37 søkere og Bydel Sagene med 130 søkere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere