RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vinnerforslaget "Lambda" har skapt sterke reaksjoner. I dag avgjøre bystyret saken.
Vinnerforslaget "Lambda" har skapt sterke reaksjoner. I dag avgjøre bystyret saken.

Avgjøres i dag

Mandag kveld gikk Arbeiderpartiet inn for å støtte KrFs forslag om å lage en ny konseptkonkurrase for det nye Munchmuseet. I dag avgjøres saken i bystyret.

BJØRVIKA: – Vi har etter svært nøye overveielser kommet til at det ikke vil være riktig å støtte noen av de foreslåtte alternativene til nytt Munch-/Stenersenmuseum, sier nestleder i finanskomiteen, Trond Jensrud (Ap) i en pressemelding.

Dermed gikk partiet inn for å støtte et forslag som tidligere har kommet fra KrF om å lage en helt ny konseptkonkurranse for det nye museet.

Det mye omdiskuterte forslaget "Lambda" som det spanske arkitektkontoret Herreros har laget ble tidligere i år hyllet av en nedsatt jury. Men Ap har ikke vært begeistret for forslaget og vil nå ha ny konkurranse.

– Det foreslåtte vinnerutkastet "Lambda" var det svært liten entusiasme for i vår bystyregruppe, sier Jensrud.

Men likevel er det lite som tyder på at Aps beslutning får reell betydning.

Det er allerede flertall i bystyret for forslaget, og dersom ingen partier har snudd i siste liten vil det etter all sannsynlighet bli vedtatt i sesongen første bystyremøtet i dag.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere