RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leiligheter er prisvinneren i et boligmarked som flater ut i desember. - Folk tror vi har nådd bunnen, sier daglig leder Amit Sharma i Postbanken Eiendom på Bryn. Foto: Postbanken Eiendom
Leiligheter er prisvinneren i et boligmarked som flater ut i desember. - Folk tror vi har nådd bunnen, sier daglig leder Amit Sharma i Postbanken Eiendom på Bryn. Foto: Postbanken Eiendom

Boligprisene normaliserer seg

Boligprisene falt med 0,1 prosent sesongjustert i desember. Det er mindre enn de fleste hadde ventet.

VÅRT DISTRIKT: Boligprisene er nå i snitt 8,8 prosent lavere enn for et år siden. Tilsvarende tall for Oslo er derimot bare 3 prosent. Det viser boligprisstatistikken som ble presentert i dag, og som er utarbeidet av Econ Pöyry for Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF), Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) og Finn.no.

Trend?

DnB Nor Markets forventet i forkant et sesongsjustert prisfall på 1,4 prosent. I november falt boligprisene med 1,4 prosent, mens fallet var på hele 2,9 prosent i oktober. I lys av dette holdt boligprisene seg svært godt i desember.

Jeg tror prisene vil flate ut. Vi har i hvertfall fått flere henvendelser i desember. Renta er satt ned, og folk er mer positive og vil handle, sier daglig leder Amit Sharma i Postbanken Eiendom på Bryn.

Han understreker imidlertid at desember er en måned hvor det er færre boliger på markedet, og at statistikken kan være preget av dette.

Folk tror vi har nådd bunnen, sier Sharma, som likevel innrømmer at det er vanskelig å spå om framtiden.

Eneboliger faller mest

I Oslo, som i resten av landet, er det eneboliger som gjør det dårligst med et prisfall på to prosent siste måned, mens gjennomsnittsprisen for leiligheter var en prosent lavere enn i november.

I hovedstaden er det leiligheter i Gamle Oslo som kommer dårligst ut med et prisfall på åtte prosent siste år, mens Vestre Aker gjør det best med en gjennomsnittspris for leiligheter på samme nivå som i desember 2007.

Økt omsetningstid

Det tok litt lengre tid å få solgt boligen sin i desember enn måneden før, og omsetningstiden i Oslo økte fra 28 til 33 dager i løpet av perioden. Statistikken viser likevel ikke nødvendigvis den faktiske salgstiden, siden annonser tas inn og ut av Finns system.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere