RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omdiskutert: Haakon Tveters vei 65 ligger stadig brakk, men er nå både omregulert og til salgs. Bystyret vil ha boliger, bydelen barnehage.
Omdiskutert: Haakon Tveters vei 65 ligger stadig brakk, men er nå både omregulert og til salgs. Bystyret vil ha boliger, bydelen barnehage.

BU vil ha omkamp

Et enstemmig Østensjø bydelsutvalg nekter å godta at Haakon Tveters vei 65 er regulert til boligbygging. De vil fortsatt ha tomten til barnehage.

OPPSAL: På mandagens møte i Østensjø bydelsutvalg (BU) dukket den omdiskuterte tomten Haakon Tveters vei 65 opp flere ganger.

Først i åpen halvtime, der en beboer klaget på at tomten nå har ligget brakk i årevis, og så i forbindelse med barnehagedekningen i bydelen.

Boligtomt til salgs

Tomten ble før sommeren regulert til byggeområde for en åtte etasjers blokk med boliger og forretninger.

Nylig ble den også lagt ut for salg av Eiendoms- og byfornyelsesetaten, med en verditakst på 25 millioner kroner og budfrist den 22. oktober i år.

Klager på vedtak

Bydel Østensjø vil først og fremst ha barnehage på tomten, da Oppsal er det området i bydelen som har dårligst barnehagedekning og samtidig få ledige tomter. Dette tok bystyret altså ikke hensyn til, heller ikke BUs tidligere vedtak om å tillate maks seks etasjers byggehøyde på tomten.

På mandagens møte vedtok derfor et enstemmig BU å legge inn en formell klage på bystyrets vedtak. Samtidig vil de be om at Haakon Tveters vei 65 reguleres til barnehageformål.

Det er mulig dette er et slag i luften, men da får vi ihvertfall sagt klart fra hva vi mener, mente et samstemmig lokalpolitikerkorps.

Samtlige partier var også enige om at de skal ta saken opp med sine partifeller i Rådhuset.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere