RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vestbrynet 15 ligger høyt i terrenget, den gamle eneboligen skal nå rives og gi plass til nye hus. Foto: Aina Moberg
Vestbrynet 15 ligger høyt i terrenget, den gamle eneboligen skal nå rives og gi plass til nye hus. Foto: Aina Moberg Foto: Illustrasjon: Arkitektene Fosse og Aasen as.

Bygger eneboliger med hage og utsikt

En tre mål stor tomt i Vestbrynet 15 skal bebygges med seks store eneboliger.

NORDSTRAND: På tomten, som grenser til Nordseterskogen like ved Kastellet skole, står i dag to mindre bolighus, et verksted og et uthus.

– Vi starter rivingen av nåværende bygninger i disse dager. De nye boligene skal stå klare for innflytting til jul 2013, sier Anders Opsahl i Anders Opsahl eiendom as.Han forteller at husene bygges med lavenergistandard hvor det er lagt vekt på superisolert glass og vannvarme.

– Eneboligene blir på cirka 280 kvadratmeter inklusive bilplass. De får romslige hager med gode sol- og utsiktsforhold, og er tegnet slik i terrenget at alle boligene skal få best mulig utsikt, men ikke bli for prangende i nabolaget, sier han.

Les også: Solveiens signaturbolig til 15 mill.

Luftig prosjekt

I det umiddelbare nabolaget (Vestbrynet 14) har Opsahl det siste året oppført fire eneboliger tilnærmet like de som nå skal bygges tvers over veien.

– Men, tomten i nummer 15 er på tre mål, og vi hadde denne gangen lyst til å lage et luftig prosjekt med større hus og hager og altså stor vekt på energivennlighet, sier Opsahl.

Anders Opsahl kjøpte Vestbrynet 15 i september 2010 for 12.8 millioner kroner.

Sjekk hvor mye andre eiendommer ble kjøpt og solgt for i Eiendomsbasen!

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere