RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Halvard Hrubos-Strøm (4) var med far Harald på Capoeira trening på Hellereud Videregående skole. Faren har drevet med dette i Portugal og Halvard likte veldig godt det han kalte Løvedans.
Halvard Hrubos-Strøm (4) var med far Harald på Capoeira trening på Hellereud Videregående skole. Faren har drevet med dette i Portugal og Halvard likte veldig godt det han kalte Løvedans. Foto: FOTO:ANDREAS LINDBÆK

Capoeira på Tveita

Oslo Øst capoeiraklubb har endelig etablert seg på østkanten. – Vi ønsker å gi noe tilbake til nærmiljøet vi bor i, sier instruktør Marit Halsvik Lillealtern.

TVEITA/HELLERUD: Sammen med makker Ove «Axe» Nilsen skal de lære capoeira som er en blanding av selvforsvar, akrobatikk, dans og musikk.

– Capoeira er noe som passer for alle typer folk i alle aldre. Vil du i form, lære musikk eller fokusere på kampsportsbiten er dette noe for deg, sier Lillealtern.

Første i øst

De to instruktørene har holdt på med capoeira i Oslo siden 1997 og for første gang er en klubb etablert på østkanten.

– Hvorfor nettopp her i øst?

– Det er to grunner til det. For det første så finnes det utrolig mange tilbud i sentrum og ikke her i øst. Dette er den første klubben som blir etablert øst for Carl Berner. For det andre bor vi her og vi ønsker å gi noe tilbake til nærmiljøet, sier Marit Halsvik Lillealtern.

Løvedans

Da Lokalavisen var tilstede under barnekurset så vi mange glade ansikter. Og fire år gamle Halvard Hrubos-Strøm hadde gledet seg hele dagen til kurset.

– Han har øvd litt hjemme med faren som har drevet med dette selv. I barnehagen i dag hadde han sagt han skulle på løvedans. Capoeira er en fin måte å få inn motorikk samtidig som man får musikk inn, sier mor Elisabeth.

Kan bli gøyt

Lars Henrik Thorvaldsen (9) fra Tveita var også innom for å prøve ut det nye tilbudet.

– Det var artig å lære de forskjellige teknikkene. Selv om noe var litt vanskelig, så gikk det greit, sier Lars Henrik som nylig har sluttet med fotball.

– Dette kan bli gøyere enn fotball, tror han.


Har du lyst å prøve capoeira kan du se info på hjemmesiden engenho.no. De trener mandag og torsdag på Hellerud videregående skole. Barnekurset går fra klokken 18 til 18.45, mens voksenkurset er klokken 19-21.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere