RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
  Foto: Illustrasjonsfoto

DEBATT: «Mange måter å gi gratis månedskort til sosialklienter på»

Miljøpartiet De Grønne har fremmet forslag i Oslo bystyre om at mottagere av økonomisk sosialhjelp skal få gratis kollektivtrafikk i Oslo. Forslaget er omtalt på lederplass i denne avis torsdag 6. februar.


 
I lederartikkelen stilles det spørsmål om hvordan ordningen skal gjennomføres, og påpeker at det er utenkelig at folk skal måtte legitimere seg sosialhjelpsmottakere når det er kontroll.

LES OGSÅ: – Sosialklienter bør få kjøre gratis på buss, trikk og t-bane
 
Denne problemstillingen sto sentralt for oss da vi jobbet med forslaget. Vi kom til at det er en rekke forskjellige måter å gjennomføre forslaget på, men at det vil være enheter i Nav og andre steder i forvaltningen som best vil kunne vurdere hva som vil fungere optimalt.

En mulig løsning er at et periodekort legges ved i annen brevpost som sendes ut. Når vi ikke har foreslått en konkret modell i vårt forslag, er det fordi vi ikke vil hindre byrådet i å velge den billigste og minst byråkratiske løsningen. Hvilken løsning dette er, blir først klart når byråkratiet skal iverksette forsalget.

Pål Thygesen, politisk rådgiver, Miljøpartiet De Grønne i Oslo bystyre
 

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere