RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Noen ganger er spøkelsene så skumle at de skremmer seg selv også. Her representert ved Ruben Gulbrandsen, Robin Tonjeson Howard (bak maska) og Syver Weseth. ALLE FOTO: NILS SKUMSVOLL
Noen ganger er spøkelsene så skumle at de skremmer seg selv også. Her representert ved Ruben Gulbrandsen, Robin Tonjeson Howard (bak maska) og Syver Weseth. ALLE FOTO: NILS SKUMSVOLL Foto: ALLE FOTO: NILS SKUMSVOLL

Det spøker i Svartdalen

Kle deg ut og ta med familien på spøkelsesvandring søndag.

Svartdalen: – Bøøøøøøøøh!

Det er kveld i Svartdalen og et skrik som får hårene til å reise seg på kroppen, skjærer gjennom skogen. Ved en svak opplyst strekning lags elva kan man skimte tre skrekkelige skapninger som snakker lavt sammen.

– Vi er blitt gode på å skremme, sier Ruben Gulbrandsen.

– Men vi skal ikke skremme folk pokker i vold, altså. De må jo tørre å gå hele løypa langs elva og fram til pølseboden i Kværnerbyen, forteller Syver Weseth.

Halloween for unga

Sammen med kompisen Robin Tonjeson Howard skal de spøke og skremme i Svartdalen på selveste Halloween, søndag 31. oktober.

– Ideen kom en tirsdag på 20-bussen på vei til jobb. Det finnes ikke noen organisert Halloween-feiring for unga, og hvis du ikke starter noe selv, skjer det heller ingenting, sier primus motor Joakim Wang.

Nabolaget fullt av skrømt

Dermed skrev han et eventyr om spøkelsene i Svartdalen og hentet inn skuespiller og amatører som skrømt. Fra søndag klokka 16 kan barn og unge i alle aldre oppleve eventyret live, spekket med spesialeffekter og kule kuliseer, mens du vandrer gjennom dalen fra Etterstad til Kværnerbyen.

– Eventyret fortelles av Svartdalsheksa og handler om et titalls personer som har forsvunnet i Svartdalen fra 1600-tallet og fram til i dag. Under Halloween kommer de tilbake for å spøke for oss levende, forteller Wang, som håper på storinnrykk søndagen.

Premier for best kostyme

– Kle dere ut og ta med dere barn, venner og familie og kom! Etter vandringen ender vi opp i Kværnerdalen der vi selger pølser og deler ut premier for de beste kostymene.

Wang håper at dette kan bli en årlig tradisjon for barn og unge på Halloween.

– Selv om det har vært en litt utskjelt tradisjon, elsker unga det og det er jo mye bedre enn å drive med eggkasting. Dette kommer til å bli en kveld de sent vil glemme, lover han i det en grufull latter runger ut i natten

– MOOOOAHAHAHAHAHA.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere