RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Langt færre nye boliger ble ferdigstilt i Oslo i 2008 enn året før. Her fra Lønnebakken borettslag på Tveita. ILLUSTRASJON
Langt færre nye boliger ble ferdigstilt i Oslo i 2008 enn året før. Her fra Lønnebakken borettslag på Tveita. ILLUSTRASJON

Dramatisk nedgang i boligbyggingen

Mens befolkningen i Oslo øker, synker antall nye boliger. 2008 var et bunnår.

OSLO: De tre siste årene har vi hatt en befolkningsvekst som er den største på 60 år. Det burde tilsi en stor boligbygging - men det var ikke tilfellet i «kriseåret» 2008.

I 2008 ble 2557 nye boliger fullført i Oslo. Nedgangen er på hele 32 prosent fra året før. Det viser statistikk fra Oslo kommune.

I 2008 besto 88,3 prosent av de fullførte boligene i Oslo av hus med 10 eller flere boliger - det vil si blokkbebyggelse. En økende andel av boligbyggingen har skjedd som utbyggingsprosjekter i indre by.

Første kvartal i 2009 viser imidlertid ny oppgang i boligbyggingen.

- Antall fullførte boliger er nesten like høyt som ved toppnivået i 2004, opplyser Vilni Verner Holst Bloch, rådgiver i Statistisk Sentralbyrås seksjon for bygg og -tjenester.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere