RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er 100 østensjøbarn på venteliste symbolske- Torger Ødegård?

Bydel Østensjø vil ha 100 barn uten barnehageplass til høsten. I Nordstrands Blad 24. april framstår det som om Byråd for kultur og Utdanning, Torger Ødegård fra Høyre, mener SV driver med symbolpolitikk når vi ønsker full barnehagedekning.

I Bydel Østensjø er det mellom 500 og 600 flere barn som har barnehageplass i dag enn for fire år siden, og det har vært gjort en kjempeinnsats for å få dette til. Høyre i Oslo skal ha honnør for at de fram til nå har deltatt i dette løftet sammen med regjeringen og bydelspolitikerne, men det gjenstår fortsatt et lite stykke før vi er i mål.

Det vil ta vinter og vår før Østensjø får ferdigstilt de neste barnehagene som er planlagt. Skal barnehagekøen avskaffes på kort sikt, må det settes opp midlertidige barnehager i mellomtiden. Bydelen har planer om å etablere to midlertidige barnehager, som kan gi 100 barnehageplasser til høsten. Høyre vil likevel ikke bevilge penger til dette formålet i 2008.

Torger Ødegård (H) hadde full barnehagedekning som mål allerede innen 2005. Dette viste seg å bli vanskeligere enn antatt, og det har jeg stor forståelse for. Men hvis byråden "sprekker på oppløpssiden" og slakker av på tempoet i å skape nye barnehageplasser, vil målet om full barnehagedekning ikke nås før i 2010 eller 2011. Dette er ikke symbolpolitikk, Torger Ødegård - sett av penger til midlertidige barnehager raskt!

Hanne Eldby (SV)

Leder for Oppvekstkomiteen i Østensjø

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere