RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

50 elbiler kjørte nedover Karl Johan i forkant av åpningen av verdens største ladestasjon for elbiler.
50 elbiler kjørte nedover Karl Johan i forkant av åpningen av verdens største ladestasjon for elbiler. Foto: FOTO: Espen Olsen

Er Oslo verdens elbil-hovedstad?

Ja, mener Trafikketaten.

AKER BRYGGE: I følge etaten er nemlig Oslo den byen i verden med flest ladestasjoner for elbil per innbygger.

Verdens største

Mandag åpnet sågar verdens største offentlige parkeringsplass for elbiler med både parkerings- og lademuligheter på Aker Brygge.

Byrådsleder Stian Berger Røsland åpnet plassen, i selskap med samferdselsbyråd Jøran Kallmyr og samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Parkeringsplassen består av 50 avgiftsfrie plasser, og ligger på Trekanttomta ved inngangen til Aker Brygge.

– Skal man lykkes med å få ned utslippene, må det både etableres en infrastruktur og skapes et marked, sa byråd for miljø og samferdsel, Jøran Kallmyr under åpningen.

400 plasser innen 2012

I dag har Oslo 180 ladestasjoner for elbiler, og i følge Trafikketaten vil det bli etablert ytterligere 90 plasser innen utgangen av året.

Mye kan altså tyde på at etaten vil nå målsetningen om 400 ladestasjoner i løpet av 2011.

I løpet av høsten vil Trafikketaten gjennomføre en beleggsmåling, som skal legges til grunn for hvor de nye plassene vil opprettes.

Lokalavisen er kjent med at det foreligger planer om å sette opp 27 nye ladestasjoner på Filipstadkaia.

Ifølge Norstart – Norsk Elbilforening vil hovedstaden ha 700 ladestasjoner i 2011, dersom også privat utbygde stasjoner tas med i beregningen.

Søk om penger

Som et ledd i elbil-satsningen har Trafikketaten opprettet en tilskuddsordning for borettslag, sameier og næringsdrivende som ønsker å opprette ladestasjoner for elbil.

For elbil-eiere kan det også være verdt å merke seg nettstedet ladestasjoner.no, som gir en fullstendig oversikt over samtlige parkerings- og ladestasjoner i hele Oslo.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere