RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo t-banedrift hadde en trafikkvekst på rundt 5 prosent i 2007.
Oslo t-banedrift hadde en trafikkvekst på rundt 5 prosent i 2007.

Flere bruker trikk, T-bane og lokaltog

Oslo (NTB): Stadig flere bruker trikk og T-bane i Oslo, og lokaltogene på Østlandet er fullere enn noensinne, viser tall fra trafikkselskapene.

I 2006 benyttet 155 millioner passasjerer skinnebasert transportmiddel. Det var en økning på 4,4 prosent fra 2005. Tendensen fortsatte i fjor.

- Vi har hatt en gledelig høy trafikkvekst på rundt 5 prosent også i 2007, sier Øystein Svendsen, direktør i Oslo t-banedrift, til Dagsavisen.

Direktør Torild Skogsholm i Oslotrikken opplyser at stadig flere benytter trikk i hovedstaden, til tross for at fjoråret var preget av store veiarbeider som påvirket kollektivtrafikken. Også NSBs lokaltog var fullere i fjor enn tidligere.

- NSB økte passasjertallet tilsvarende 6.000 daglige bilreiser de åtte første månedene i 2007, sier kommunikasjonssjef Anne Rygg.

NSB har fått kjeft de siste årene for overfylte lokaltog i rushtiden. Fra og med neste uke blir det bedre. Da settes det inn 3.800 ekstra seter daglig på lokaltogene på Østlandet. Den største kapasitetsøkningen skjer på strekningen Oslo-Moss.

I likhet med NSB mener Oslo t-banedrift og Oslotrikken at det trengs større investeringer for å øke kapasiteten i tiden framover. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere