RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
  Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Fortsetter og utvider gratis kjernetid

Bydelene i Groruddalen kan glede seg over at Regjeringen utvider, og bevilger ytterligere syv millioner kroner til gratis kjernetid i barnehager.

BJERKE: Tilbudet innebærer gratis opphold i barnehage fire timer pr. dag. Totalt 20 timer i uken.

– Forsøket med gratis kjernetid har gått over flere år og vi har gode erfaringer. Jeg ønsker nå å gi om lag 600 flere barn denne muligheten, uttalte barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken nylig.

Bedre norskunnskaper

I Oslo er allerede seks bydeler inne i ordningen. Også i Drammen og Bergen er det områder med høy andel innvandrerbefolkning.

– Utvidelsen av forsøket foreslås derfor til disse områdene, fortsetter Lysbakken.

Målet med tiltaket er å forberede barn på skolestart gjennom økt deltakelse i barnehage og å bedre norskkunnskapene for minoritetsspråklige barn. – Barnehagen er en sentral arena for inkludering og språkopplæring. Et tilbud om barnehageplass for barna er et viktig tiltak for hele familien, sier statsråden.

For 4-5-åringer

Bevilgningen til gratis kjernetid er foreslått økt til totalt 68,8 mill. kroner. Gratis kjernetid for alle fire- og femåringer i Groruddalen og Søndre Nordstrand i Oslo kommune blir videreført.

Forsøket i Bydel Gamle Oslo blir videreført i dialog med Oslo kommune. Forsøket med treåringer i Drammen blir videreført. Det blir foreslått å utvide satsingen til å omfatte fireåringer i de samme områdene i kommunen.

I tillegg blir det foreslått å utvide satsingen til områder i Bergen kommune, opplyser barne- og likestillingsdepartementet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere