RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øyafestivalen blir stadig mer miljøvennlig.Her representert ved miljøgeneral Linnea Svensson.
Øyafestivalen blir stadig mer miljøvennlig.Her representert ved miljøgeneral Linnea Svensson. Foto: ARKIVFOTO

Grønnere på Øyafestivalen

Visste du at Øyafestivalen har gitt navn til en egen eplesort for sitt miljøengasjement?

OSLO: Mens du har konsentrert deg om å rekke gjennom ølkøen før favoritten entrer scenen, har menneskene bak Øyafestivalen jobba beinhardt for at arrangementet skal være så miljøvennlig som mulig. 2010 ble et merkeår i den sammenheng.

LES OGSÅ: - Helt fantastisk Øyafestival

Grønt bytte

Ved å bytte ut dieselaggregat med faststrøm fra Hafslund, har Øyafestivalen redusert energiforbruket med 80 prosent, skriver de i en pressemelding. Dette er et av tiltakene som gjør Øyafestivalen grønnere enn noensinne. Denne uka mottok festivalen utmerkelsen The Greener Festival Award og ble gradert som «outstanding».

– Ved først å kartlegge hvor man kan oppnå gunstige miljøgevinster, og med gode samarbeid kan man med enkle grep få resultater som dette. Vi er veldig stolte av å samarbeide med Hafslund, som har vært med på å gjøre Øyafestivalen til en enda mer miljøansvarlig festival, sier miljøsjef ved Øyafestivalen Linnea Svensson.

LES OGSÅ: - Sola er miljøvennlig

Øya-eplet

Øyafestivalen har til og med fått en egen eplesort oppkalt etter seg; Øya-eplet. Epletreet ble plantet av landbruks- og matminister Lars Peder Brekk tidligere i høst. Samtidig fikk Øyafestivalen den nasjonale hedersprisen for profilering av økologisk mat.

– Vi vil gjennom praktiske eksempler vise at det ganske enkelt kan la seg gjøre å forbruke og leve miljøansvarlig - enten om man er privatperson, en virksomhet eller en kulturarrangør. Vi håper at vårt arbeid kan inspirere flere til å ta i et tak, sier Svensson

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere