RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Halv pris for 3-åringer

Regjeringa gir alle 3-åringer gratis kjernetid i barnehagene.

OSLO ØST: – Vi har gode erfaringer med gratis kjernetid for fire- og femåringerne og nå ønsker vi også å gi treåringene denne muligheten, sier arbeids- og inkluderingsminister, Bjarne Håkon Hanssen (Ap).

Valgløfte

Arbeiderpartiet lovet i valgkampen at fire- og femåringene i indre skulle få gratis kjernetid. Dermed er dagens forslag en ytterligere styrking av valgløftet, ettersom det nå også er snakk om treåringene.

Bydelene i Groruddalen, samt Søndre Nordstrand har deltatt i et prøveprosjekt med gratis kjernetid til fire- og femåringer, som har vært en suksess i følge en Fafo-rapport, som ble lansert tidligere i år. De tre bydelene i Oslo indre øst hadde et tilbud om gratis kjernetid for den samme aldersgruppen under handlingsprogram for indre øst, men dette tilbudet forsvant etter 2006.

Særlig for minoritetsspråklige

I fjor ble det bevilget 50 millioner til prøveordningen, og i forslaget til statsbudsjett for 2010 ønsker regjeringa å bevilge ytterligere 10 millioner kroner for at treåringer også skal få tilbudet.

Det er også her det foreslås at treåringer skal få delta i forsøksordnigen, samt at tilbudet utvides til å gjelde Drammen kommune og de tre indre øst-bydelene.

Hensikten er blant annet å øke integreringa.

– Målet med tiltaket er å forberede barna på skolestart gjennom økt deltaking i barnehage, å bidra til sosialisering generelt og å bedre norskkunnskapane til minoritetsspråklige barn. En viktig side med forsøket er å sikre en målretta oppfølging av foresatte med minoritetsbakgrunn, slik at disse kan bidra til at barna kan følge ordinær undervisning i skolen, sier Hanssen i en pressemelding.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere