RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå er det ikke lenger ulovlig å eie skimmingutstyr, fastslår høyesterett.
Nå er det ikke lenger ulovlig å eie skimmingutstyr, fastslår høyesterett. Foto: ILLUSTERASJONSFOTO

Ikke ulovlig å eie skimmingutstyr

Flere Østeuropeere er dømt for besittelse av såkalt skimmingutstyr i Oslo de siste åra. Nå løslates samtlige etter oppsiktsvekkende dom i høyesterett.

OSLO: Den ferske høyesterettsdommen slår fast at det er fritt frem å ta med seg skimmingutstyr, avansert utstyr for kopiering av norske bankkort, til Norge. Flere østeuropeere vil kreve erstatning av den norske stat, skriver Dagens Næringsliv (DN.NO).

LES OGSÅ: FIKK KORTET SPERRA ETTER SKIMMING

– Dommen innebærer at det per dags dato ikke er straffbart for en utenlandsk borger å ta med seg eller være i besittelse skimmingutstyr i Norge, sier statsadvokat Geir Evanger ved Oslo statsadvokatembede til avisens nettutgave.

Høyesterett peker på at skimmingutstyret er produsert og kjøpt i utlandet, og at Østeuropeerne som har sittet fengslet for denne typen lovbrudd dermed ikke har brutt norsk lov.

Lokalavisene i Oslo har skrevet om skimming flere ganger.

Statsadvokat Geir Evanger frykter signaleffekten av høyesterettsdommen, og at det nå i praksis er fritt frem å komme til Norge med skimmingutstyr i kofferten, skriver DN.NO.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere