RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

GOD MAT TIL ALLE: Jarle Aabø har laget mat selv siden han var 15. Med Facebook-gruppen «Norges Beste Kokker» håper han flere vil våge å gi seg selv et innblikk i kjøkkenets vidunderlige verden.
GOD MAT TIL ALLE: Jarle Aabø har laget mat selv siden han var 15. Med Facebook-gruppen «Norges Beste Kokker» håper han flere vil våge å gi seg selv et innblikk i kjøkkenets vidunderlige verden. Foto: Alle foto: Cathrine Brynildsen

Jarle ber deg leke med maten

Jarle Aabø er mest kjent for å bruke munnen til å snakke. Høyt. De siste årene har han også brukt den til å be folk passe på hva de putter i den.

RØA: – Matsnobberi er det verste som finnes!

Jarle Aabø fra Røa bøyer seg ned i kjøkkenskapet og tar frem «verdens beste stekepanne».

50-åringen har kokkelert siden tenårene, og lever og ånder for at alle skal ha mulighet til å lage god og sunn mat hjemme.

Med Facebook-gruppen Norges Beste Kokker håper han at flere kan våge å utforske kjøkkenets gleder.

Les også: Ivar (93) ville ikke ha eksotisk mat

Skråblikk på matmoro

Gruppen så dagens lys i august 2012, og rundet nylig tusen medlemmer. Her sitter oppskriftene og tipsene løst, og mang en middagsmeny har funnet sin løsning med et raskt blikk på nye eller gamle innlegg.

– Gruppen er for alle. Når folk skjønner det, håper jeg at ironien i navnet fjerner skrekken for å gå i gang og lage skikkelig mat, smiler matentusiasten.

LES OGSÅ: Sopp er det nye cupcakes

Til inspirasjon

En som har blomstret som kokk etter møtet med gruppen, er grillsjefen Petter Gullikstad fra Kampen, som bruker siden ofte, og lar seg inspirere av alle som deltar.

– Norges Beste Kokker er inspirasjon. Både til å leke, og til å bli mer bevisst på hva man putter i seg, sier Gullikstad.

Også Helle Øder Valebrokk fra Frogner finner inspirasjon i gruppen:

– Det er et fint sted å få innspill og tilbakemelding fra andre på det jeg gjør på kjøkkenet. Det er hyggelig å lage mat sammen, og du vet hva du får i deg, sier hun.

Les også: – Det er alltid grillvær!

Som å ha cabriolet og aldri ta ned taket

Gruppens medlemmer har ingen ting annet til felles enn matinteressen. De spenner over alle aldresgrupper og kunnskapsnivåer, og gjør hverandre gode gjennom oppmuntring, tips og triks.

Men opphavsmannen er steil på én ting:

– Oppskrifter! Å lære av en oppskrift er å lære av de beste. Det fins folk i Norges Beste Kokker som aldri bruker en oppskrift. Det er som å ha en cabriolet og aldri ta ned taket, sier han.

LES OGSÅ: 92 år og endelig i sving på kjøkkenet

Jarles gorgonzolaboller i kald saus

400 g kjøttdeig (15-20% fett)
1 egg
4 fedd hvitløk grovt hakket
2 ts pepper
Salt
200 gorgonzola i små biter
Rør sammen, lag små boller og frityrstek.
 
Saus:
2 dl majones
3 ss olivenolje
5 dråper sitron
Nykvernet sort pepper
Litt salt
En neve hakket frisk basilikum
Rør sammen

Vend inn romtempererte gorgonzolaboller i sausen og server med landbrød og crispsalat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere