RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Isaach De Bankolé spiller hovedrollen i Jim Jarmuschs nye film "The Limits of Control".
Isaach De Bankolé spiller hovedrollen i Jim Jarmuschs nye film "The Limits of Control".

Jarmusch-premiere på Cinemateket

Jim Jarmuschs nye film er for sær for ordinære kinovisninger. På Cinemateket nyter derimot "The Limits of Control" status som månedens film.

SENTRUM: I kveld er det klart for Norgespremiere på Jim Jarmuschs nye film "The Limits of Control" på Cinemateket i Dronningens gate.

Jarmusch, som regnes innenfor retningen indie, eller independent cinema, er flere ganger blitt skamrost for sine nyskapende filmer.

Allikevel kommer ikke "The Limits of Control" til å få ordinær kinodistribusjon i Norge .

Månedens film

– Det er faktisk den første Jarmusch-filmen siden debuten Permanent Vacation som ikke blir kinolansert i Norge, informerer Cinemateket på sine nettsider.På Filmens Hus er filmen derimot blitt utpekt til månedens film. Dette betyr kort og greit at filmen kommer til å vises en rekke ganger i løpet av måneden.


Årsaken?


– Fordi en film av Jim Jarmusch, som jobber så mye med stemninger og det visuelle, fortjener å bli vist på det store lerretet, slår filmformidlerne fast.

Eksentriske karakterer

The Limits of Control følger en ensom reisende (spilt av Isaach De Bankolé) i Spania.

Underveis møter han en rekke eksentriske karakterer, med blant andre Tilda Swinton, John Hurt, Gael García Bernal og Bill Murray i noen av rollene.

De som har kjennskap til Jarmusch, vil trolig nikke samtykkende til at nettopp sterke karakterer er en av hans fremste kvaliteter som filmskaper.

Billedskjønt

I følge Cinemateket ligger ikke hovedvekten på det narrative, men snarere "møter, situasjoner, stemninger og bilder".

Og selv om toneangivende kritikere har vært splittet i sitt syn på filmen, synes de å være samstemte om at filmen er utsøkt rent billedlig.

Denne gangen har Jarmusch samarbeidet med den anerkjente fotografen Christopher Doyle , som er mest kjent for arbeidet med den kinesiske regissøren Wong Kar-wai .

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere