RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Julenissene leker seg i Oslo

Selv om det er januar, er det mange nisser å se i hovedstaden i dag.

STORTINGET: Ser du en julenisse eller 30 i Oslo i dag, har det sin naturlige forklaring. Nissene ønsker nemlig å vise hvordan de konkurrerer i forkant av Santa Claus Winter Games på Savalen i morgen. 

Kulturkomiteen var i dag tidlig på plass på Stortinget for å høre hvordan nisselekene foregår. Om lag 30 nisser var på plass og et utvalg nisser fikk komme inn på Stortinget for å informere om og invitere kulturkomiteen til de internasjonale nisselekene på Savalen.

Øvelsene som gjennomføres på Savalen er postsekk-kasting, slededytting, hurtigpakking av gaver, sparkcross, hinderløype og aking. Nisser fra Norge, Sverige, Danmark, Russland og Latvia kommer for å konkurrere.

En av de mest kjente nissene er Fred Johnny Osther, som også er mannen som fikk ideen til Norway Cup. Osther er en gjenganger i Santa Claus Winter Games og tok for eksempel sølv i 2010.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere