RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tuan Ho ruller en av de første makirullene i de nye lokalene på Sæter.
Tuan Ho ruller en av de første makirullene i de nye lokalene på Sæter. Foto: Alle foto: SImen Sundsbø

Junkfood-monopolet på Sæter er over

At Sushihuset åpnet i forrige uke, markerte slutten på junkfoodmonopolet i Sæterkrysset.

NORDSTRAND: Helt siden det ble annonsert på ruta til det gamle sykkelverkstedet at Sushihuset var på vei til Nordstrand er det mange som har gledet seg til å kunne nyte rå fisk uten å måtte dra til sentrum eller Manglerud.

To av de som har ventet er Linda Lintunen og Henrik, 3 år, de var de første kundene på Sushihuset.

Flere valg

– Dette har vi ventet på, sier Lintunen.

Til nå har matalternativene på Sæter vært begrenset, og dominert av pizza og gatekjøkkenmat. Men i fremtiden vil Nordstrandsbeboere ha flere valg, det gleder selv de yngste.

– Henrik på 3 år spiser sushi, det var han som ville ha det nå, sier Lintunen.

Alt er nytt

Ingen skulle tro at det som nå er en sushirestaurant for kort tid siden var et sykkelverksted.

– Alt måtte skiftes, forteller Fong Le fra Sushihuset.

Hun sier at det ikke har vært noen forsinkelser eller problemer med å sette i stand restauranten, med unntak av at noen knuste en rute.

Sitteplasser

Restauranten består av to rom. Ett med kjøkken og disk, der man kan bestille og se sushien bli laget, et annet rom med stoler og bord. Det er i øyeblikket tolv sitteplasser, men de har flere stoler og mulighet til å sette opp flere bord. Le sier at de vil se an behovet for plasser etter hvert som de kommer i gang.

God mat

Dette er ikke en restaurantanmeldelse, men hadde det vært det, ville det vært en god en. Nordstrands Blads utsendte var førstemann til å spise i den nye restauranten.

Lokalene er ikke store, men de er hyggelige. Alt er nytt og rent, personalet er høflige og maten er utsøkt.

Sushihuset ble startet i 2003 av kokken Tuan Ho på Carl Bernersplass, men nå utvider de altså med ny restaurant på Sæter. I følge Le, har Tuan Ho studert på Sushi-akademiet i California og i 2007 vant han og Sushihuset «Årets sushi» i OsloPuls.

Skjenkebevilling

Sushihuset har søkt om skjenkebevilling. I desember vedtok bydelsutvalget på Nordstrand å anbefale dette, men Sushihuset har ennå ikke fått en endelig avgjørelse.

– Vi venter, men regner med å få det, sier Fong Le.

 

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere