RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Bli bøssebærer: Oppfordringen kommer fra Ragnhild Misvær Stenbeck (Ullevål), Pål Hannemyr (Bakkehaugen), Øystein Røstad (Grefsen-Kjelsås) og Svein Aarseth (Nordberg). 
Foto: Karl Andreas Kjelstrup
– Bli bøssebærer: Oppfordringen kommer fra Ragnhild Misvær Stenbeck (Ullevål), Pål Hannemyr (Bakkehaugen), Øystein Røstad (Grefsen-Kjelsås) og Svein Aarseth (Nordberg). Foto: Karl Andreas Kjelstrup Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Kan du hjelpe dem med en million?

Men først trenger de bøssebærere til TV-aksjonen søndag 24. oktober.

NORDRE AKER: I fjor ga hver og en av oss i Nordre Aker i gjennomsnitt 22,17 kroner til TV-aksjonen og hjelpeorganisasjonen Care. Det utgjorde totalt 998.330,16 kroner av de totalt 194 millionene Norge samlet inn i det som er blitt verdens største innsamlingsaksjon. Nå lurer de fire komitélederne i Nordre Aker på om vi passerer én million innsamlede kroner.

Lederne for de fire bøssebærerbasene i Nordre Aker, Øystein Røstad (Grefsen-Kjelsås), Ragnhild Misvær Stenbeck (Ullevål), Pål Hannemyr (Bakkehaugen) og Svein Aarseth (Nordberg), går sammen om å oppfordre bydelens beboere til å stille opp på det som gjerne omtales som årets viktigste søndagstur, 24. oktober er det klart for den 34. tv-aksjonen.

LES OGSÅ: – Vi trenger flere bøssebærere
 

Internt fordrevet

Årets tv-aksjon er til inntekt for Flyktninghjelpen, og har fått navnet «På flukt fra krig».
– Jeg var ikke klar over at det var så mange internt fordrevne mennesker i verden, sier Stenbeck.

For eksempel er mellom 3,3 og 4,9 millioner mennesker flyktninger i eget land i Colombia, 2,1 millioner i Kongo og 4,9 millioner i Sudan. Det er disse menneskene inntektene fra tv-aksjonen skal hjelpe. Med Flyktninghjelpens tilstedeværelse i 20 land, kan de raskt være på plass også når det skjer katastrofer, som flommen i Pakistan, selv om dette ikke er organisasjonens primærområder.
 

Trenger flere

– Det er noe veldig norsk over tv-aksjonen. Vi har en dugnadstradisjon her i landet, med frivillighet på veldig mange områder. De som sier at frivilligheten er i ferd med å dø, tar feil, sier Stenbeck.

LES OGSÅ: Oslos politikere gjør det - gjør du?

Bøsseinnsamlingen starter klokken 16.00 og pågår i to timer. Hver rute tar cirka en time, så det er ikke mye tid det er snakk om. Komitélederne oppfordrer familier til å dra sammen. Innsamlingsaksjonen er en fin turmulighet for både store og små, mener de.
Alle basene har en kjerne av tidligere bøssebærere som trofast stiller opp.

– Denne kjernen av tidligere bøssebærere er gullet vårt. Men vi trenger flere, sier Hannemyr.

– Og alle dem vil vi gjerne takke for den fantastiske innsatsen de gjør, sier Røstad.


Les mer på:

www.tvaksjonen.no
www.blimed.no

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere